OČEKIVANO...

ZBOG KORONAVIRUSA ODGOĐEN FESTIVAL U CANNESU 'Nalazimo se u jeku globalne zdravstvene krize i naše misli su uz žrtve koronavirusa'

Zlatna palma
 Antonin THUILLIER / AFP

Filmski festival u Cannesu pridružio se rastućem popisu događaja koji su se odgođeni zbog epidemije koronavirusa, potvrdili su organizatori.

- Zbog zdravstvene krize i razvoju situacije kako u Francuskoj, tako i u ostatku svijeta, filmski festival u Cannesu neće se održati od 12 do 23 svibnja, kako je do sada bilo planirano – stoji u službenom priopćenju festivala.

Prema neslužbenim informacijama, razmatra se nekoliko alternativnih termina, od kojih su neki i kraj lipnja ili srpnja, ali se još uvijek čeka razvoj situacije. Francuska je trenutno u trećem danu karantene kojom vlada pokušava širenje virusa staviti pod kontrolu.

- Nalazimo se u jeku globalne zdravstvene krize i naše misli su uz žrtve koronavirusa, ali i uz one koji se bore protiv bolesti – javljaju.

Osim filmskog festivala u Cannesu, ovih su dana odgođeni i oni u Austinu, Pragu, Hong Kongu, Tribeci, Los Angelesu, Oberhausenu, Edinburgu i drugim svjetskim gradovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:06