KORONAVIRUS

ZBOG POGORŠANJA SITUACIJE U EUROPI ODGAĐA SE ZAGREBDOX 'Ne želimo filmaše i publiku izlagati nepotrebnom riziku'

Nenad Puhovski
 Ranko Suvar / CROPIX

Zagrebdox, međunarodni festival dokumentarnog filma koji se po 16. put trebao održati između 15. i 22. ožujka, odgađa se zbog najnovijih događanja i preporuka vezano za epidemiju koronavirusa.

- S osjećajem velike tuge, ali i odgovornosti obavještavamo vas da smo donijeli odluku o odgađanju 16. ZagrebDoxa koji se trebao održati od 15. do 22. ožujka.

Temeljem prijašnje komunikacije sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, suradnje s prikazivačem, kao i domaćim i stranim filmskim djelatnicima, nadali smo se da ćemo, makar i u donekle smanjenom opsegu, biti u stanju održati ovogodišnji festival u predviđenim rokovima.

Nažalost, pogoršanje situacije u Evropi, posebno u našem najbližem okruženju, kao i današnja odluka i preporuka Stožera, prisiljavaju nas da festival odgodimo, poručili su u priopćenju.

Direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski u dopisu medijima poručuje kako organizatori nisu željeli publiku, filmske autore i predstavnike medija izložiti nepotrebnom riziku.

- Dokumentaristi su uvijek bili među najhrabrijim filmašima. Smatramo, međutim, da u ovom trenutku ne možemo nastaviti s održavanjem ZagrebDoxa u predviđenom terminu te izložiti našu publiku, filmske autore i predstavnike medija nepotrebnom riziku, zaključuje se u priopćenju.

Podsjetimo, Nacionalni stožer civilne zaštite odlučio je na popodnevnoj pressici da svi strani državljani koji ulaze u Hrvatsku iz država gdje su žarišta zaraze koronavirusom moraju biti u obveznoj karanteni 14 dana, te da se odgode svi skupovi na kojima sudjeluje više od 1000 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:26