NAKON SEDAM GODINA

Zbog recesije otkazan dubrovački Libertas Film Festival

DUBROVNIK - Nakon sedam uzastopnih izdanja, dubrovački Libertas Film Festival ove se godine neće održati, potvrdili su organizatori. Iako je bila planiran za kraj travnja, u 2012. nije osiguran budžet dostatan za održavanje filmske smotre bez ugrožavanja kvalitete i filmova i same organizacije.

- Jako nam je žao što smo morali donijeti ovu odluku i nadamo se da će situacija sljedeće godine biti bolja i da ćemo ponovo u Dubrovnik dovesti neka od najvećih imena filmske umjetnosti u svijetu - poručila je osnivačica festivala Mia Pećina, zahvaljujući na suradnji festivalskom timu, programskom dvojcu Stjepanu Hundiću i Vanji Vascarcu, svim partnerima i sponzorima, medijima, gradskim ustanovama i vlastima i vjernoj publici.

Napomenula je kako su tijekom sedam godina ugostili oskarovce i zvijezde poput Chris Coopera, Michael Ohovena, Jim Sheridana, Woody Harrelsona, Owen Wilsona, Gile Almagor, Čedomira Kolara, Danisa Tanovića, Mustafe Nadarevića, Relje Bašića, Mire Furlan, Dante Spinottia, Zrinke Cvitešić, Vinka Brešana i mnogih drugih svjetskih i regionalnih filmskih profesionalaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:58