NA GORNJEM GRADU

Zbog snimanja serije sutra se zatvara promet kroz Basaričekovu i Demetrovu ulicu

 Srdjan Vrancic/Cropix
Promet se zatvara zbog snimanja igrane serije “Dnevnik velikog Perice” od subote u 18 sati do nedjelje u 6 sati ujutro

Srce Zagreba, odnosno Gornji grad sutra se vraća u 60-godine prošlog stoljeća.

Zbog snimanja igrane serije “Dnevnik velikog Perice” ove se subote s početkom u 18 sati zatvara promet kroz Basaričekovu i Demetrovu ulicu, od raskrižja s Opatičkom i Mletačkom ulicom, a promet će se odvijati obilaznim ulicama.

Navedene ulice bit će zatvorene do 6 sati ujutro sljedećeg dana, odnosno u nedjelju.

Ekipa serije zahvaljuje građanima Zagreba i njihovim posjetiteljima na razumijevanju.

image
Srdjan Vrancic/Cropix

Podsjetimo, serija “Dnevnik velikog Perice” se u produkciji Croatia filma snima za HRT. Radi se o svojevrsnom nastavku kultnog filma “Tko pjeva zlo ne misli”, snimljenog prije točno 50 godina.

Redatelj serije je Vinko Brešan, autor Albino Uršić, a scenaristi su Renato Baretić, Emir Imamović Pirke i Albino Uršić.

image
Srdjan Vrancic/Cropix

Serija je inače prvi projekt koji je nakon prvog vala pandemije u proljeće počeo u Hrvatskoj i nastavio se snimati pod striktnim mjerama, a na male ekrane treba doći vjerojatno u jesen 2021. godine.

Snimanje je počelo u jednoj privatnoj kući na Mlinarskoj cesti u Zagrebu, no to je tek jedna od oko 35 lokacija na kojima će se snimati serija.

image
Srdjan Vrancic/Cropix

Stan u Mlinarskoj u kojemu se snima serija glumi originalni stan Šafraneka iz zagrebačke Basaričekove ulice, a za njegovo je uređenje bila zadužena poznata hrvatska scenografkinja Željka Burić, po struci arhitektica.

No, iako je serija lokacijski “izvučena” s Gornjeg grada, zbog nekoliko eksterijernih scena ekipa serije sutra se vraća na Gornji grad gdje je mahom sniman film “Tko pjeva zlo ne misli”.

image
Srdjan Vrancic/Cropix

“Dnevnik velikog Perice” kroz šest epizoda prati događanja u životu sada već velikog Perice Šafraneka i njegove obitelji tijekom 1964. Brešan, dakle, snima omiljenu gornjogradsku obitelj Šafranek, ali tridesetak godina nakon radnje koja je bila prikazana u filmu, po čijem se predlošku sada snima serija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:45