PHOEBE WALLER-BRIDGE

Žena iza uspješnice ‘Fleabag‘ priprema scenarij za novu adaptaciju Tomb Raidera

Phoebe Waller-Bridge, Britannia awards, 2019.

 Valerie Macon/Afp
Waller-Bridge glumi uz Harrisona Forda u nadolazećem filmu o najpoznatijem filmskom arheologu Indiani Jonesu

Na spomen Lare Croft, visoko inteligentne i u svakom pogledu sposobne britanske arheologije koja pohodi grobove i ruine iz davnina, mnogima se pred očima prvo pojavi lice slavne holivudske glumice i humanitarke Angeline Jolie koja je 2001. godine na filmu ("Lara Croft: Tomb Raider") prvi puta utjelovila tu akcijsku junakinju. Nakon Jolie, koja je Croft igrala i u nastavku iz 2003. ("Lara Croft Tomb Raider: Koljevka života"), ulogu avanturistice je 2018. godine preuzela švedska oskarovka Alicia Vikander, a uskoro bi u njenu kožu mogla ući i nova glumica jer, piše The Hollywood Reporter, dolazi, čini se, i nova serija o pustolovinama Lare Croft.

Tomb Raider franšiza, potekla iz svijeta video igara (Lara Croft prvi se put pojavljuje 1996. godine u igri Tomb Raider i potječe iz radionice britanskog Core Designa) uskoro bi, dakle, mogla osvanuti na platformi Amazon. Naime, novu seriju, kažu, priprema britanska glumica i scenaristica Phoebe Waller-Bridge, koja je brojne fanove stekla zahvaljujući seriji "Fleabag" (2016.-2019.), koja je osim silnih obožavatelja osvojila i šest Emmyja (Waller-Bridge se osim u naslovnoj ulozi našla i u onoj scenarističkoj i producentskoj). Kreativka o čijim scenama s "hot priestom" (Andrew Scott) se i danas priča, u seriji neće glumiti, već će raditi (samo) na produkciji i scenariju.

Trogodišnji ugovor koji je Waller-Bridge imala s Amazonom istekao je krajem prošle godine, a prema izvorima The Hollywood Reportera, Amazon se svojski potrudio da se taj ugovor obnovi. Waller-Bridge dio je i nadolazećeg filma o Indiani Jonesu, filmskom arheologu poznatijem čak i od Lare Craft, u kojem će glumiti uz holivudsku legendu Harrisona Forda, a pamti se i njen rad na scenariju za film "No Time To Die", posljednju bondovsku avanturu glumca Daniela Craiga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:53