FILM O SREBRENICI

‘Žene su pale u nesvijest koliko je bio uvjerljiv‘: Hadžihafizbegović glumi Mladićeva koljača

Emir Hadžihafizbegović
 Youtube
Novi film redateljice Jasmile Žbanić bit će prikazan na Venecijanskom filmskom festivalu i natječe se za nagradu ‘Zlatni lav‘

Novi film proslavljene bosanskohercegovačke redateljice Jasmile Žbanić bit će premijerno prikazan ni manje ni više nego na 77. Venecijanskom filmskom festivalu, 3. rujna u 16:30 sati u okviru glavnog natjecateljskog programa.

Film 'Quo Vadis, Aida?' govori o genocidu u Srebrenici, a glavne uloge tumače Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Emir Hadžihafizbegović i Boris Isaković.

Ovaj film prvi je film u natjecateljskom programu koji će biti prikazan na nekom velikom festivalu nakon šest mjeseci pauze zbog korona krize zbog koje su otkazani svi veći filmski festivali, pišu mediji u BiH. U programu za glavnu nagradu „Zlatni lav“ sudjeluje 18 filmova. Predsjednica ovogodišnjeg žirija festivala je glumica Cate Blanchett.

U filmu Emir Hadžihafizbegović glumi desnu ruku ratnog zločinca Ratka Mladića, kojeg je utjelovio Boris Isaković.

- Emir Hadžihafizbegović je klasika. Kad smo snimali njegovu scenu, gdje on kao srpski vojnik ulazi u bazu punu izbjeglica, toliko je bio uvjerljiv da su se dvije statistice onesvijestile i morali smo zvati hitnu pomoć. Te žene su bile djevojčice tijekom rata. Emirova gluma aktivirala je stare traume. Bilo je veliko iskušenje, veliki rizik i vrlo emotivno i za Emira i sve ostale igrati ove uloge, izjavila je za Deutsche Welle nedavno redateljica, poznata po filmovima 'Grbavica' i 'Na putu'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:13