ZLATNI STUDIO

Zorica Kondža i Jasna Zlokić lani su priredile pravi show. Bilo je tu svađe, smijeha, pjesme...

Zorica Kondža i Jasna Zlokić nastupaju zajedno na Zlatnom Studiju 2020.
 Tomislav Kristo/Cropix
Već je na probama u danima prije svečane dodjele Zlatnog Studija atmosfera bila užarena, posebno na pozornici...

Pozornicu HRT-ovog studija “Anton Marti” lani su na dodjeli Zlatnog Studija podijelile i dvije dive, Zorica Kondža i Jasna Zlokić, koje su vedro i spontano izvele “Barbaru”, evergreen sa Splitskog festivala autora Zvonka Špišića.

Kondža i Zlokić su se u nastup uživjele u maniri glumica.

Već je na probama u danima prije svečane dodjele Zlatnog Studija atmosfera bila užarena, posebno na pozornici. Dvije dive i velike prijateljice uvježbavale su nastup.

image
Tomislav Kristo/Cropix

- Nemoj mi upadati u stihove, drži se svojih. Non-stop prelaziš! - govori Jasna Zlokić mašući papirima.

- Ajde, k’o da se ti svojih držiš, i ne vidiš ih pročitati... Jesi ti starija od mene? - pita je Zorica Kondža, pridržavajući svoje naočale.

image
Tomislav Kristo/Cropix

- Nego što nego jesam, ali i dalje me ne slušaš kao stariju i iskusniju kolegicu - odvraća Jasna Zlokić pa obje prasnu u smijeh.

Mahnu Anti Geli i orkestru i krenu otpočetka.

- Na repertoaru sam s Jasnom Zlokić i moramo otpjevati jedan zgodan broj s neočekivanom prezentacijom, riječ je o pjesmi autora koji ne bi voljeli da bude zaboravljena – rekla nam je tada splitska diva Zorica Kondža kojoj je to bio već treći nastup na Zlatnom Studiju.

Osim svoje simpatične izvedbe “Barbare” koju su izvele odjevene u crna odijela te nasmijale publiku, ali i voditeljicu svečane dodjele – Barbaru Kolar, obje su dive bile dio novog Band Aida Zlatnog Studija koji je izveo “Moju domovinu”, s novim izvođačima i u novom aranžmanu, baš kao i ratne 1991. godine kada su bile dio originalne postave Band Aida.

image
Damir Krajac/Cropix

Sada, pak, čekamo da se prebroje glasovi kako bismo saznali tko je ušao u drugi krug i u veliku završnicu u utrci za najveću medijsku nagradu – Zlatni Studio.

image
Damir Krajac/Cropix

Unatoč činjenici što će dodjela u mnogočemu biti drugačija i izazovnija zbog okolnosti u kojima se cijeli svijet našao, televizijski spektakl u izravnom prijenosu na Prvom programu Hrvatske televizije neće izostati. Već se pripremaju jedinstvena scenografija, specifične najave, jedinstveni glazbeni brojevi, a scenarij u kojem se isprepliće svih pet kategorija iz područja televizije, glazbe, kazališta, filma i radija ponudit će vrhunski televizijski program.

image
ZLATNI STUDIO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:40