'NA PUTU'

Zrinka Cvitešić: Moja najljepša i najteža uloga

Impresivnu glumačku izvedbu Zrinke Cvitešić u filmu "Na putu" prekjučer je, nakon berlinske "Shooting stars", ponovo nagradio još jedan međunarodni festival

Impresivnu glumačku izvedbu Zrinke Cvitešić u filmu “Na putu” prekjučer je, nakon berlinske “Shooting stars”, ponovo nagradio još jedan međunarodni festival.

Naime, na završnoj večeri 26. Alexandria Film Festivala za mediteranske zemlje hrvatska glumica je osvojila nagradu za najbolju glumicu za ulogu stjuardese Lune, koja se bori za ljubav novopečenog vehabije (Leon Lučev), u filmu “Na putu” bosanskohercegovačke redateljice Jasmile Žbanić. Kad se popela na pozornicu da prihvati svoju nagradu, Cvitešić je na lice nabacila široki osmijeh i s oduševljenjem prihvatila novo priznanje.

Glumica je za ovu prigodu odjenula pripijenu haljinu neutralne bež boje, minimalistički look upotpunila je jednostavnim zlatnim naušnicama koje su se jedva nazirale ispod njezine sve duže kose. Egipatski mediji također su pokazali velik interes za našu glumicu pa je tako Zrinka u jednom intervjuu izjavila da joj je ova uloga jedna od najdražih u njezinoj karijeri.

- Ova uloga je najljepša uloga koju sam ikad tumačila, ali i najteža. Ispočetka nisam bila spremna za nju. Kao dijete rata imala sam mnogo neriješenih pitanja s kojima sam se tijekom snimanja ovog filma morala suočiti. Morala sam otvoriti puno skrivenih ladica - priča Cvitešić u intervjuu.

Festival se održao u Kairu, glavnom gradu Egipta, od 14. do 19. rujna i na njemu je prikazano više od 80 filmova iz 18 zemalja među kojima i filmovi iz Grčke, Španjolske, Francuske, Turske, Maroka i drugih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 12:22