LIJEPA EBRU

Zvijezda turske serije, koja je oduševila i Hrvatsku, pokazala sve svoje talente: ‘Mogu biti bolja od onog što dajem‘

Ebru Sahin, turska serija Destan

 Instagram
Lijepa Ebru sada glumi sasvim drugačiju ulogu od plahe, krhke i naivne Reyyan Şadoğlu iz ‘Ljubavi osvetnika‘

Ebru Sahin (27) bila je, s kolegom Akınom Akınözüom (31), zvijezda jedne od najuspješnijih turskih serija ikad, "Hercai", kod nas prevedene kao "Ljubav osvetnika". Hrvatski gledatelji masovno su je pratili na Novoj TV, a golem uspjeh ta ljubavna priča s mnoštvom zapleta, postigla je posvuda u svijetu - sve do SAD-a i latinoameričkih zemalja gdje je bez problema po brojkama gledanosti preskočila tradicionalne telenovele.

image

Akin Akinozu i Ebru Sahin, zvijezde serije Ljubav osvetnika

Philippe Farjon/Starface/Profimedia

Lijepa Ebru sada glumi sasvim drugačiju ulogu od plahe, krhke i naivne Reyyan Şadoğlu iz "Ljubavi osvetnika". U seriji "Destan" (u slobodnom prijevodu - Legenda) utjelovila je lik Akkız, žene ratnice iz 8. stoljeća, iz doba prije prelaska Turaka na islam. Akkız je siroče iz planinskog plemena, djevojka koja tražeći osvetu za smrt svojih roditelja, pokušava ubiti lokalnog vladara. No, njezin napad se izjalovi i ona završi kao robinja... U borbi za slobodu, dogodit će se prevrati, bit će suza i sreće i, dakako - dogodit će se i ljubav. Turci su se odavno izvještili u snimanju ovakvih kostimiranih, povijesnih serija, bilo po fiktivnim ili stvarnim predlošcima - vidjeli smo to još u "Sulejmanu Veličanstvenom" - i bez problema pariraju bilo kojoj zapadnoj produkciji.

image

Ebru Sahin, scena iz serije Destan

screenshot instagram

Scenografski i kostimografski sjajna, raskošna priča koju donosi "Destan", velik je iskorak zato što je prvi put u jednoj takvoj seriji glavni lik žena. Zasad se može vidjeti samo u "zemlji proizvodnje" na programu ATV-a, i gdje ne silazi s prvih mjesta ljestvica gledanosti. U žestokoj konkurencija serija u Turskoj to je golem uspjeh. Za velik dio sjajnih kritika ove serije zaslužna je baš Ebru Sahin.

Glumica je, naime, pokazala nevjerojatnu posvećenost ulozi. Sve svoje bitke kao Akkız vodi sama, bez dublerice, bez kaskadera. Fotografije sa snimanja i scene iz serije koje se vrte po društvenim mrežama i portalima su fascinantne.

image

Ebru Sahin, scena iz serije Destan

screenshot instagram

Ebru Sahin se najprije četiri mjeseca prije prve klape pripremala za fizički iznimno težak zadatak. Za početak, usavršila je svoje jahačke vještine. Ona naime, oduvijek voli konje i jahanje, i kao Reyyan u "Ljubavi osvetnika" snimila je mnoge scene na konju. No, ovdje je otišla korak dalje. Na društvenim mrežama mogu se vidjeti snimke s jednog njezinog treninga gdje jašući na konju u trku drži u rukama luk i strijelu.

image

Ebru Sahin na treningu za ulogu u seriji Destan

screenshot instagram

Streljaštvo i vješto korištenje ovećeg luka i strijela, bilo je jedna od novih disciplina koju je svladala. Također, naučila je baratati mačem poput profesionalke.

- Radeći s trenerima osmislili smo za Akkiz drugačiju tehniku mačevanja od ostalih. Mnogi su potezi jedinstveni za nju ili se kombiniraju na drugačije načine nego inače - rekla je glumica i priznala da uživa u svakoj novoj sceni u kojoj ima priliku zavitlati mačem.

U prvim epizodama serije gledatelji su bili zaprepašteni shvativši da je bosa.

- Prvih 40 dana snimanja bila sam gotovo neprekidno bosonoga. Bilo je jako teško raditi tako, no nije bilo izbora, morali smo jer je tako pisalo u scenariju, tako je tražila priča. I izdržala sam. Sjećam se da me u jednom trenutku cijela ekipa gledala sa sažaljenjem - rekla je glumica za jedan turski portal.

image

Ebru Sahin, serija Destan

screenshot instagram

Brzo se sprijateljila s golemim psom koji je u seriji njezin vjerni pratitelj, no malo je teže bilo s jednom drugom životinjom. Naime, morala je snimiti nekoliko scena sa sokolom. Na društvenim je mrežama podijelila fotografije na kojima se jasno vidi da je pomalo nervozna dok joj na ruci sjedi ptica oštrih kandži i kljuna. I taj je strah brzo svladala.

image

Ebru Sahin, sa sokolom na snimanju serije Destan

screenshot instagram

- Svaki dan učim nešto novo, neke nove tehnike, poteze. Svaki dan prije akcijskih scena raspravljamo i dugo se pripremamo. Gledamo što možemo dodati, što napraviti da budemo bolji. Ne prestajemo raditi - rekla je Ebru Sahin - Volim se kretati, volim fizičku aktivnost i zato nemam previše problema s akcijskim scenama. Jedini problem imam sa samom sobom jer cijelo vrijeme mislim kako mogu biti bolja od onog što dajem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 11:07