LIVE NASTUP

AGRESIVNE DISTORZIJE I NJEŽNE PERKUSIJE Illectricity Festival u goste dovodi Guy Andrewsa

Illectricity Festival nastavlja sa sjajnim glazbenim programom koji se proteže na više od mjesec dana, a ovog četvrtka 24. studenog u KSET dolazi Guy Andrews.

Novi program Illectricity live je fokusiran na live nastupe namijenjene više slušanju nego plesanju, a ovog puta predstavlja mladog Britanca Guy Andrewsa. Njegov novi album je kombinacija agresivnih distorzija i nježnih perkusija pruža rijetko viđenu glazbenu dubinu i emocije, kao da ste pomiješali Explosions in the Sky i Surgeona.

Guy Andrews je svoje prvo izdanje objavio na hvaljenom Hemlock labelu, nakon godina pisanja i produciranja ambijentalne glazbe pod raznim pseudonimima. Njegov talent odmah su prepoznali Massive Attack, Marry Anne Hobbs, Scuba ili Untold između ostalih, te je nastavio izdavati za sjajna imena poput Hotflush Recordingsa i Pennyroyala. Obostrane simpatije s Massive Attackom dovele su i do suradnje – Guy je remiksirao Battle Box serijal Roberta Del Naje. Novi Guyev album, izdan u ožujku ove godine, pokazuje novi fokus, a kombinacija agresivnih distorzija i nježnih perkusija pruža doista rijetko viđenu glazbenu dubinu.

Uz njega će nastupiti Foil. DJ i producent s povremenim live nastupima stvara vlastiti zvuk kroz glazbene utjecaje koji su na njemu ostavili trag, od DnB-a pa sve do synthwavea. U svom radu pokušava ostvariti sirov, repetetivan, ali i ritmičan zvuk techna bez previše melodija, prošaran drone i noise pozadinama.

Soundcloud: https://soundcloud.com/foilmusiq

Za vizuale se brine ONOXO koji predstavalja eksperimentalnu praksu u domeni videa, grafike i instalacije na rubu umjetnosti i tehnologije. U klupskom ambijentu radi vizualizacije koje se ističu sistemskom kompozicijom, geometrijskom teksturom i pomno izbalansiranom paletom boja. Dio je projekta Project Moe.

Dvanaesto izdanje Illectricity Festivala audio-vizualnih umjetnosti odvija se do 9. prosinca na više lokacija u Zagrebu, a u više od mjesec dana stavlja pečat na cijeli grad. Festival i ove godine predstavlja odličan glazbeni program i otkriva nove glazbene trendove, ali ima i veliki naglasak na edukaciji, te kroz seriju besplatnih radionica promovira glazbu i vizualne umjetnosti.

Illectricity je otvoren rasprodanim nastupom sjajnog dvojca Autechre, a glazbeni program se nastavlja 24. studenog uz Illectricity live koji je rezerviran za Guy Andrewsa, Nucomers večer mladih DJ nada 26. studenog, Sound Clash večer 3. prosinca, dok na glavnu festivalsku večer 9. prosinca dolaze Luke Vibert, Synkro, Gary Gritness i Ivna Ji. Uz svjetski poznate VJ akcije Bring Your Own Beamer, Videoskop Guerrile na tajnoj lokaciji, tu su i radionice Pixel Art, Beatmaking with Maschine i Synth Meetings.

Illectricity Festival Zagreb stavlja na europsku mapu neizostavnih događaja, a u 12. izdanju pokazuje s zašto je s pravom jedan od najdugovječnijih i najiščekivanijih glazbenih događaja.

Organizator festivala je Confusion - udruga za promicanje audio-vizualnih umjetnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2023 23:57