65. DODJELA

Američka zvijezda ima devet nominacija, a dovoljno joj je da osvoji četiri kako bi postala najnagrađivaniji izvođač

Beyonce

 Nijo/Backgrid Uk/Profimedia/
‘To bi bio stvarno nevjerojatan trenutak i u glazbi, ali i za mene kao producenta jer svi mi želimo raditi događaje koji se pamte‘ kaže Winston

Nekoliko dana prije podizanja zastora na 65. ceremoniji dodjele nagrada Grammy, producent Ben Winston dovršavao je posljednje detalje oko produkcije showa. "Sinoć sam radio planove stolova, što je uvijek smiješno. To je kao bar mitzvah ili vjenčanje, samo što smišljate gdje će ljudi poput Beyoncé, Adele i Rocka sjediti. Pored koga će biti Cardi B? Stvarno je zabavno.", ispričao je Winston za Guardian tijekom kratkog predaha između svojih obaveza u Crypto.com Areni u Los Angelesu.

Zbog mnogobrojnih logističkih razloga, Winston, glavni um produkcije zajedno s kolegom Rajom Kapoorom, naziva Grammy jednim od TV događaja koje je najteže organizirati.

"Imate oko 19 izvođača i svi su A-lista s plesačima, zborovima, orkestrima. I onda morate smisliti kako sastaviti set Harryja Stylesa u tri minute, koji se onda mora isto tako brzo rastaviti za nastup Lizzo koji slijedi", objašnjava. Prema Winstonovim riječima, organiziranje produkcije ne počinje sve dok se ne objave nominacije u studenom, jer se prije toga niti ne može.

image

Harry Styles

Farrell/Backgrid/Backgrid Uk/Farrell/backgrid/backgrid Uk

Ove su godine sve oči uprte u Beyoncé jer bi mogla postati najnagrađivaniji umjetnik u povijesti Grammyja obzirom da ima čak devet nominacija, a i Kendrick Lamar, Adele i Brandi Carlile natječu se u više kategorija, pa će bez sumnje akcent dodjele biti na tome.

"Od dana kada su nominacije objavljene, imamo samo osam tjedana da ovo isproduciramo", kaže Winston, dodajući uz smijeh: "Čak se ni školska predstava ne bi napravila za osam tjedana."

Styles bi trebao otpjevati svoju pjesmu "As It Was", najdužu pjesmu broj 1 nekog britanskog izvođača u povijesti američkih top lista i četvrtu najdužu uopće. Reper Bad Bunny, svjetski najslušaniji izvođač čiji je "Un Verano Sin Ti" postao prvi album na španjolskom jeziku nominiran za album godine, također će se pojaviti na pozornici, piše Guardian. Pridružit će mu se i Mary J Blige, Sam Smith i Brandi Carlile. Kacey Musgraves odat će počast pokojnoj Loretti Lynn, a reper Quavo sudjelovati u nastupu za svog pokojnog kolegu Migosa Takeoffa, obilježit će se i 50. obljetnica hip-hopa,..

image

Adele

Niklas Halle‘n/Afp

Pokušavajući najbolje opisati svoj posao, točnije koliko se sve u njemu događa u posljednji trenutak, Winston je otkrio kako mu je dodatni izvođač potvrđen tek u srijedu navečer.

"To je netko tko nije nominiran, a koga sam stvarno želio i nastavio sam se nadati da će uspijeti doći. Sada gradimo taj set i okupljamo bend.", ispričao je producent. U petak je inače najavljeno da će Jay-Z nastupiti s posebnim gostima među kojima su DJ Khaled i John Legend.

Obzirom da je razdoblje pandemije naizgled u pozadini, ovogodišnja dodjela trebala bi opet biti u punom sjaju, a sasvim moguće i povijesna noć za Beyoncé. Naime, pjevačica u nedjelju treba osvojiti samo četiri nagrade kako bi postala najnagrađivaniji izvođač u povijesti Grammyja. Osim toga, Beyoncé se natječe i za nedostižni trostruki niz - ploču, pjesmu i album godine. To joj je treći put da je prepoznata u sve tri kategorije istovremeno.

"Naravno da bi Beyoncé mogla oboriti rekord, a to bi bio stvarno nevjerojatan trenutak i u glazbi, ali i za mene kao producenta jer svi mi želimo raditi događaje koji se pamte", zaključio je Winston.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 20:32