KONCERT U HYPOCENTRU

Američki pjevač i skladatelj Michael W. Smith dolazi u Zagreb

ZAGREB - Bono Records s ponosom najavljuje koncert američkog pjevača i skladatelja Michaela W. Smitha koji će se održati u srijedu 6. lipnja 2012. s početkom u 20 sati u dvorani HypoCentra u Zagrebu.

Michael W. Smith jedan je od najpoznatijih svjetskih izvođača i skladatelja suvremene kršćanske glazbe. Njegova su ostvarenja priznata i u mainstream glazbenom svijetu. To potvrđuju i tri osvojene Grammy nagrade te devet Grammy nominacija. U svojoj je glazbenoj karijeri snimio 22 albuma od kojih su mu sedam proglašeni platinastim, a petnaest zlatnim, s više od 15 milijuna prodanih primjeraka. Dobitnik je i 40 Dove nagrada koje dodjeljuje Gospel Music Association (GMA). Također je i priznat klavijaturist s dva snimljena instrumentalna albuma. Godine 1992 prima počasni glazbeni doktorat na jednom od američkih sveučilišta.

Glazba Michaela W. Smitha nije samo fantastičan niz uspjeha i ostvarenja. Ona je prije svega glazba iskrenog štovatelja. Štovanje (worship) nije glazbeni stil ili prolazni trend. To je izričaj zahvalnoga srca koji zahvaća svaki aspekt života vjernika. Upravo taj izričaj simbolizira glazbu Michaela W. Smitha. On je ujedno i najpoznatiji predstavnik Worship žanra koji je prema Billboardu jedan od najbrže rastučih glazbenih stilova po slušanosti.

Michael W. Smith dolazi u Zagreb održati vrlo intiman akustični koncert na kojem će predstaviti Hrvatskoj publici svoje najpoznatije pjesme. Broj mjesta će biti vrlo ograničen budući će publika sjediti. Već se sada najavljuju dolazak fanovi Michaela W. Smitha iz Francuske, Njemačke, Austrije, Slovenije i svih krajeva Hrvatske.

Njegov je doprinos glazbenoj zajednici mnogostruk i seže mnogo dalje od pisanja nezaboravnih pjesama. On je mentor čiji je mudar savjet inspirirao novu generaciju mladih umjetnika, a njegova je kreativna vizija imala nemjerljiv utjecaj na suvremenu crkvu i vjernike. Michael svoj život sažima ovako: «želim da me upamte kao bogobojazna čovjeka koji je volio svoju ženu i djecu.»

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 07:16