KONCERT GODINE

Avangardni bend Shortparis iz Sankt Peterburga, koji hrabro zrcali sve slojeve ruskog ludila, stiže u Zagreb

Shorparis

 PROMO
Invaziju na Ukrajinu popratili su antiratnom elegijom ‘Яблонный Сад‘, a sad poručuju: ‘Dođite na emotivni front u Močvaru!‘

Shortparis je bend mistika i intelektualaca iz Sankt Peterburga posvećenih zrcaljenju svih slojeva ruskog ludila. Poput Laibacha, ali umjesto fašizma, kao da glume odjeke Weimarske Republike usred nacističke okupacije. Vojna, radnička, orijentalna i LGBTIQ ikonografija, avangardna poezija i kazalište, post-punk ritam i mantre u službi toga da publika osjeti... nešto; uključi se i izrazi.

Nakon što su nedavno rasprodali koncert u beogradskom Domu omladine,Shortparis u petak, 27. siječnja s početkom u 21 sat, gostuje u zagrebačkoj Močvari, a ulaznice možete kupiti OVDJE.

Bend misli da Kendrick Lamar nije objavio zanimljiv album otkad je shvatio da je "glas generacije". Oni sami trude se biti najzanimljiviji bend na svijetu već godinama, što mogu potvrditi svi koji su 28. rujna 2019. bili u Močvari ili pogledali bilo koji njihov spot. S ratom u Ukrajini, koji su popratili antiratnom elegijom "Яблонный Сад", možda i jesu najvažniji. Prestanite ignorirati koliko se sve raspada, dođite na emotivni front u Močvaru!

- Shortparis kao bend je ambiciozan, bombastičan, nevjerojatno pretenciozan, erotičan, uzbudljiv, nemoguće ih je točno definirati, nejasno devijantan, zabavan za ples i pun revolucionarnog potencijala. Naravno, ako ih dovoljno pažljivo slušate, možete ih čuti kako se smiju, ali bili biste budala da pogriješite pretpostavivši kako se šale - napisao je svojedobno o njima John Doran za The Quietus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:58