MAĐARI I SLOVENCI

Avant rock koncert u Močvari, stižu strani bendovi Trottel A TalayapA Project i Svojat

Svojat
 PROMO
Koncerti nisu sjedećeg tipa i održavaju se u velikom dvorištu Močvare te Pogona Jedinstvo. Covid putovnice nisu potrebne

Nakon dugo vremena u Močvaru se vraća bend s kojim ovaj zagrebački klub uspješno surađuje već gotovo četvrt stoljeća, legende mađarske i europske psihodelične scene Trottel, ovoga puta sa svojim novim projektom pod nazivom Trottel A TalayapA Project.

Bend ima čitav niz poveznica s domaćom scenom - njihov "spiritus movens" Tamás Rupaszov vodi istoimenu diskografsku kuću Trottel Records, koja je svojedobno u suradnji s Kekere Aquarium izdala kazetnu kompilaciju aktualnih mađarskih i hrvatskih bendova "Jelačić vs. Hedervary", baš kao i solo album Dunje Knebl "Muraközi Horvát Népdalok".

Energija koju Tamás ulaže u diskografsku djelatnost očituje se i u nastupima te glazbi njegova matičnog benda u čijoj svirci će zasigurno uživati svi koji vole europsku avangradnu scenu - očekuje vas dinamičan nastup i pravo psihodelično zvučno istraživanje na tragu kraut rocka i progresivne eletronike.

Svojat, jedan od trenutno najzanimljivijih bendova iz susjedstva sastavljen je od veterana slovenske nezavisne scene, bivših ili sadašnjih članova brojnih zanimljivih bendova (Žoambo Žoet Workestrao, Borghesia, Horda grdih, Strahuljarji, Oholo, Olfamoštvo, Volk in 7. kozliček…). Album prvijenac prepun sjajnih post-punk, no-wave i avant-rock slatkiša izdao je Radio Študent neposredno pred pandemiju pa su se tek sad ozbiljno "zalaufali" u njegove koncertne promocije.

Evo odlične prilike da poslušate dva sjajna koncerta u jednoj večeri i maštate o tome kako bi fantastično izgledala i zvučala austro-ugarska avangardna rock scena da nije bilo ratova u posljednjih stotinjak godina!

Koncerti nisu sjedećeg tipa i održavaju se u velikom dvorištu Močvare te Pogona Jedinstvo. Covid putovnice nisu potrebne. Zbog epidemioloških mjera vodi se pisana evidencija posjetitelja pa organizatori mole da svi dođu prije početka koncerta kako bi se izbjegla gužva na ulazu i kako ne biste zakasnili na početak svirke.

image
Darko Kujundžić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:07