PERNATE ROKERICE

Axl i Slash u sigurnim su rukama: Ovo su dvije prave zvijezde ovogodišnjeg glazbenog festivala u Glastonburyju

Sove Axl i Slash
 

 Swwr/Swns/Swns/Profimedia
Male sove nađene su ispod glavne festivalske pozornice tijekom koncerta Guns N ‘Rosesa i prebačene u utočište za dvilje životinje

Dvije malene sove spašene ispod Pyramid Stagea, glavne pozornice na ovogodišnjem glazbenom festivalu u Glastonburyju u Velikoj Britaniji, dobile su imena po članovima Guns N‘ Rosesa. Dobro su i čeka ih svijetla budućnost.

Prvu sovicu otkrio je jedan posjetitelj festivala ispod lijevih stepenica pozornice, tijekom dvoipolsatnog nastupa rock grupe u subotu 24. lipnja. On je pronađenoj ptičici dao ime Axl, po frontmenu benda Axlu Roseu. No, ubrzo nakon Axl spašen, malo dalje od mjesta gdje je pronađen, otkrivena je i druga sovica. S obzirom na to da se mislilo da se radi o Axlovom bratu, sovica je dobila ime Slash, po nadimku gitarista Guns N‘ Rosesa Saula Hudsona. Doduše, kasnije je utvrđeno da se radi o ženki ali ime Slash ipak se neće mijenjati. Činjenica je i da se Slashu, a i njegovim pratiteljima na društvenim mrežama (ima ih 4,1 milijuna) svidjelo što je okata ptičica dobila ime po njemu jer se time pohvalio na Instagramu.

Sove su odmah prebačene u centar Društva za zaštitu životinja West Hatch Wildlife u blizini Tauntona, a zatim u Somerset gdje se nalazi utočište za divlje životinje Secret World Wildlife Rescue. Tim iz utočišta Secret World Wildlife Rescue izjavio je da je ovo najneobičniji slučaj spašavanja životinja ove godine. Njihov voditelj David Plant u izjavi za medije konstatirao je da su neodoljive sovice "zasigurno bile prestravljene" nakon što su gotovo dva dana provele uz toliko glasne glazbe.

- Kad su Guns N‘ Roses svirali "Welcome to the Jungle", siguran sam da nisu shvaćali koliko su zapravo blizu divljine - rekao je Plant za The Independent - Ovo samo pokazuje koliko je važno prije bilo kakve aktivnosti provjeriti ima li u okolini divljih životinja.

Okvir glavne pozornice ostaje na svojem mjestu tijekom cijele godine iako se farma Worthy gdje se održava taj globalno poznat festival, nakon što odu zvijezde i posjetitelji vraća uobičajenom ritmu i iznova postaje obična farma mliječnih krava.

- Očito je par sova smatrao da je to odlično mjesto za napraviti gnijezdo. Oni su vrsta koja se gnijezdi u šupljinama i preferiraju rupe u starim stablima, ali zabilježeno je da se gnijezde u zečjim dupljama, a vole i gnijezda koja naprave ljudi - objasnio je Pant i dodao kako stručnjaci smatraju da su roditelji napustili gnijezdo kada su krenule pripreme za Festival i da je teško reći koliko su dugo mladunci ostali sami.

image

Axl Rosei Slash u Glastonburyju

Yui Mok/Pa Images/Profimedia/Yui Mok/pa Images/profimedia

Komentirajući njihovo zdravstveno stanje dodao je kako se u njihovoj organizaciji nadaju da male sove "neće uskoro pokucati na nebeska vrata", aludirajući na pjesmu Guns N‘ Rosesa "Knockin‘ On Heaven‘s Door". Rekao je kako stručnjaci planiraju Axla i Slash vratiti u divljinu kada budu dovoljno stari.

- Tako će tijekom godina imati priliku iskusiti "kiše u studenom" - kazao je, ovaj put se referirajući na pjesmu benda "November rain".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:12