DOLAZE U ZAGREB

Bave se temama kao što su zvjerstva, blasfemija, prostitucija i svi mogući poroci, pod egidom ‘ništa ljudsko nije mi strano‘

The Tiger Lillies

 Mark Fernyhough
Trojac Tiger Lillies čine Martyn Jacques kao glavni vokal i harmonikaš, Adrian Stout na kontrabasu i Budi Butenop na bubnju

Nakon više od 13 godina The Tiger Lillies vraćaju se u Zagreb. Ovi majstori svega začudnog u glazbi vole se opisivati kao "brechtovski punk cabaret", a zašto je tome tako, moći ćete saznati u subotu, 11. svibnja u Kinu SC. Ulaznice se mogu kupiti putem sustava CoreEvent i na njihovim prodajnim mjestima.

The Tiger Lillies nastali su 1989. u Londonu nakon što je kantautor Martyn Jacques objavio oglas u novinama u kojem je tražio bubnjara i basista kako bi osnovao bend.

Jedina dva čovjeka koji su se javili bili su ujedno i prvi članovi benda, a prema Martynovim riječima, slika koju je imao na zidu poslužila je kao inspiracija za ime benda.

Njihov glazbeni stil teško je definirati. Independent ih je opisao kao "provokativni i avangardni trojac koji kombinira kabaret, vodvilj, music hall i ulični teatar". Kao direktne uzore uvijek ističu Bertolta Brechta i Kurta Weilla, posebice njihovo remek-djelo "Opera za tri groša", i atmosferu predratnog Berlina. The Tiger Lillies bave se temama kao što su zvjerstva, blasfemija, prostitucija i svi mogući poroci pod egidom "ništa ljudsko nije mi strano".

image

The Tiger Lillies

Press

Bend je 2002. osvojio prestižnu kazališnu nagradu Olivier, a The Gorey End bio je nominiran za Grammy u kategoriji najboljeg crossover albuma. Veoma su plodonosni kad su u pitanju službena izdanja pa ih u svojoj 35-godišnjoj karijeri imaju više od četrdeset, a pojavljivali su se i u brojnim filmovima, televizijskim showovima. Izdali su i nekoliko knjiga.

Spiritus movens benda je i dalje Martyn Jacques kao glavni vokal i harmonikaš, dok ovaj veselo gorki trojac čine još Adrian Stout na kontrabasu i Budi Butenop na bubnju.

Ljubitelje avangardnog i ponešto pomaknutog izričaja mogao bi zanimati i koncert turske psihodeličarke Gaye Su Akyol 17. veljače u Močvari, također u organizaciji Hangtime Agencyja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 21:55