LJETO U MOČVARI

Belgijski kantautor Jerry Spin zagrijat će publiku prije zagrebačkog koncerta Still Cornersa

Jerry Spin

 PROMO
Njegovu glazbu opisuju kao kombinaciju imena kao što su Father John Misty, Gorillaz, Arcade Fire, Arctic Monkeys i Tame Impala

Belgijski indie kantautor Jerry Spin nastupit će u četvrtak, 3. kolovoza, u Močvari prije dream pop dua Still Corners. To će mu biti prvo gostovanje u Hrvatskoj. Zvijezde večeri Still Corners tom prilikom obilježit će deset godina od izlaska sad već kultnog albuma "Strange Pleasures".

Jerry Spin glazbeni je alter ego iza kojega se krije kantautor Jeroen de Gussem. Dolazi iz belgijskog grada Genta. Strastveni je "pričopričač", a teme kojima se bavi su društvo, razna ljudska stanja i prilike, kao i povijest koja se ponavlja. U svom debitantskom EP-u "Beasts" bavio se "zvjerskom" i egocentričnom naravi ljudi, ponajprije iz perspektive raznih ne naročito uspješnih poslovnjaka s margina.

Singlovi s tog EP-a imali su sjajnu "prođu" na belgijskim radiopostajama i privukli su značajnu medijsku pažnju. Njegovu glazbu opisuju kao kombinaciju imena kao što su Father John Misty, Gorillaz, Arcade Fire, Arctic Monkeys i Tame Impala. Na nastupima mu se uvijek pridružuje vokalistica, skladateljica i pijanistica Eline Flintrop, a tako će biti i ovaj put u Močvari.

Inače, glavne zvijezde koncerta, Still Corners, čine producent i kantautor Greg Hughes te pjevačica Tessa Murray, koji su se 2007. slučajno upoznali na jednoj željezničkoj stanici u Londonu. Dosad su izdali pet albuma. Osim velikog hita "The Trip", koji se na YouTubeu i Spotifyju približio brojci od 200 milijuna slušanja, bend će u Zagrebu izvesti još velik broj upečatljivih pjesama sa slavljeničkog izdanja.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 23 eura mogu se kupiti u Dirty Old Shopu ili preko njihova weba, a na dan koncerta, ako ih još ostane, koštat će 26 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:47