PREOTELI HIT

BESTIJALNO POKRALI UGLEDNOG KANTAUTORA 'Blurred Lines' je plagijat, a Robin Thicke i Pharrell moraju platiti milijune!

 YouTube
Megapopularnom pjesmom 'Blurred Lines' osvojili su nominaciju za Grammyja 2013. godine i zaradili svaki po pet milijuna dolara, no sud je odlučio da su plagirali pjesmu pokojnog Marvina Gayea

Pop-zvijezde Robin Thicke, Pharrell Williams i T.I. sa svojom su megapopularnom pjesmom 'Blurred Lines' osvojili nominaciju za Grammyja 2013. godine, ali i zaradili svaki po pet milijuna dolara. No, sudska porota je većinom glasova u utorak odlučila da pjesma nije njihova, već da su pokrali uglednog kantautora Marvina Gayea, odnosno njegovu pjesmu 'Got to Give it Up' iz 1977. godine.

Dvotjedno suđenje, tijekom kojega je Thicke pjevao, svirao klavir pa čak i pomalo plesao na svom stolcu, pokrenuto je kad je spomenuti trojac preventivno tužio obitelj pokojnog Gayea kako bi se odredilo krši li njihova pjesma autorska prava, a Gayeva obitelj je pokrenula protutužbu.

'Got to Give it Up'

Iako su Robin Thicke i Pharrell Williams potpisani kao autori hita 'Blurred Lines', Williams je na suđenju svjedočio da ju je napisao sam u sat vremena sredinom 2012. godine te su je zajedno snimili jedne noći. Williams je rekao poroti da je Marvin Gaye bio glazba njegove mladosti, ali je porekao da je koristio bilo što od toga u stvaranju 'Blurred Lines'.

Porota je dodijelila 7.3 milijuna dolara odštete obitelji Marvina Gayea, a njegova su djeca Nona, Frankie i Marvin Gaye III bili prisutni u sudnici prilikom izricanja presude.

'Blurred Lines'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:34