EUROSONG 2023.

Bili smo na probi uoči finala: Prlja pjeva poput ptice, bend zvuči i izgleda moćno, a kraj je posebno upečatljiv

Let 3

 Livio Andrijic/Cropix
Prognoza? Sudeći po onome što smo danas vidjeli, publika bi "Mamu ŠČ" trebala lansirati među prvih 5

Prlja pjeva poput ptice! Bili smo na generalnoj probi uoči sutrašnjeg eurovizijskog finala i uživali u izvedbi Leta 3, kao i reakcijama kolega novinara iz cijelog svijeta na naše predstavnike.

"Mama ŠČ" dobila je apsolutno najveći pljesak predstavnika medija koji su probu pratili u Areni u Liverpoolu. Naši dečki zvuče i izgledaju moćno, Prlja savršeno zvuči, kraj pjesme s pirotehnikom iz raketa koje na sceni drži Žanil Tataj Žak je upečatljiv.

Prognoza? Sudeći po onome što smo danas vidjeli, publika bi "Mamu ŠČ" trebala lansirati među prvih 5! No, samo dobri Bog zna kako će glasati žiriji sutra.

Eurosong je zapravo ove godine poprilično dosadnjikav. OK, tu je Loreen koja uživa u ulozi glavnog favorita i sigurna je da će 68. Eurosong dovesti u Švedsku jer bi se to fino poklopilo s 50. obljetnicom pobjede ABBA-e na tom natjecanju, potom simpatični Finac koji samog sebe opisuje kao veselog majmunčića, lijepa Izraelka, La Zarra koja u mraku scene izranja poput Eifelovog tornja, zgodni Talijan...

A oni su definitivno bolji dio ovogodisnjeg Eurosonga koji, čini nam se, nije izrodio pjesmu koje bismo se mogli sjećati za nekih dvadesetak godina. U tom smislu, naš Let 3 sutra bi mogao daleko proletjeti. Jer, za razliku od većine dosadnjakovića protiv kojih se natječu, oni imaju koncept nastupa, originalnost, autentičnost, striptiz na sceni i pjesmu pamtljivog refrena.

Sve to valjda bi se trebalo cijeniti na Eurosongu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 12:16