PRIPREME U TIJEKU

Bili smo na snimanju spota pjesme kojom Let 3 ide na Doru: ‘Najdraža scena mi je kad me drži za gu*icu...‘

Snimanje spota Let3 za pjesmu Mama ŠČ! 
 

 Ivana Nobilo/Cropix
Čuli su da su među favoritima ovogodišnje Dore, no to ih previše ne dira, sigurni su da se radi o zavjeri

Na oduševljenje mnogih Let 3 se ove godine prijavio na Doru s autorskom pjesmom Mama ŠČ! u nadi da će upravo oni braniti hrvatske boje na Eurosongu. Riječki rock sastav bacio se na snimanje spota u CineCro studiju, a spot je u potpunosti osmišljen u njihovom osebujnom stilu.

- U procesu smo snimanja, entuzijazam je na vrhuncu, sve je prožeto kemijom i stvarno se dobro zabavljamo, rekao je frontmen grupe Zoran Prodanović Prlja.

Da je uistinu tako imali smo se prilike uvjeriti tijekom snimanja scena u maskirnim uniformama dok se u pozadini vijorila zastava s natpisom "šč", a samo nekoliko sekundi kasnije Let 3 nas je dočekao u nešto razgolićenijem izdanju na novoj pozadini.

image
Ivana Nobilo/Cropix

- Meni je najdraža scena ovog spota kad me drži za guzicu, a ja mu ližem petu. To smo baš maloprije snimili, ali ne smijem sve otkriti, opisao je svoje iskustvo Damir Martinović Mrle.

Čuli su da su među favoritima ovogodišnje Dore, no to ih previše ne dira, sigurni su da se radi o zavjeri. Umjesto da navede prednosti svoje grupe u odnosu na druge kandidate, Mrle zaključuje da je bolje koncentrirati se na mane drugih izvođača.

image
Ivana Nobilo/Cropix

- Velika su očekivanja od nas, mislimo da je to zavjera i da su nam smjestili. Svakako imamo dobru motivaciju i možemo dosta ponuditi. Ako pobijedimo, znat ćemo sa stopostotnom sigurnošću da se radi o teoriji zavjere. Imamo antiratnu pjesmu, možda je i to jedan od razloga što smo među favoritima, zaključio je Prlja.

Let 3 na Dori će nastupiti 11. veljače, a samo tjedan dana kasnije očekuje ih tradicionalna manifestacija Antivalentinovo u Domu sportova u Zagrebu. Osim slavlja Antivalentinova, bend slavi i 35 godina postojanja, iako nisu sigurni da se radi o tako maloj brojki.

- Na Dori ćemo pokazati samo dio onoga što će biti na Antivalentinovu. Nama je Dora, zapravo, samo zagrijavanje. Zato i idemo na Doru, da si napravimo reklamicu za koncert, rekao je Mrle.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Prlja komentira kako je vrijeme proletjelo i da ipak imaju koju godinu više u nogama od ovih trideset i pet ako se broje njihove kompletne karijere.

- U zadnje vrijeme sve prolazi brže, kao i planeta koja se sve brže vrti. Let 2 ima nekih 40-ak godina, a Mrle je prije toga bio u Termitima koji su skupili više od 50 godina, rekao je Prlja na što se Mrle odmah ubacio i rekao da svi imaju 75 godina umjetničkog rada i da ne trebamo dalje računati.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Kostime četiri jahača apokalipse u kojima su snimali dio spota napravila je Marina design iz Makarske, a o outfitu za Doru nisu htjeli puno otkrivati. Na pitanje imaju li ideju, Mrle kao iz topa odgovara da nemaju, dok Prlja istovremeno tvrdi da je ideja spremna, ali zaključuje "nekaj bumo nakenjali" ako sve ode nizbrdo.

- Ako napišete da je ovo dobro, idemo ovako obučeni. Ako kažete da ne valja, smislit ćemo nešto novo. U krajnjem slučaju ćemo sve skinuti, rekao je Mrle.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Kroz karijeru su, kažu, surađivali s raznim kreatorima kao što su Katarina Kožić, pokojna Ivana Popović, Juraj Zigman i Ivica Skoko. Takvim suradnjama se uvijek vesele jer zajedno rade na kostimima, ovisno o idejama i izvedivosti istih. U blještavim kostimima s dekoracijama na glavi i puderom na licu, spremni su za daljnje snimanje.

- Ovo sad su četiri jahača apokalipse plus jedan: rat, glad, kuga i smrt, i peti je HDZ, rekao je Mrle i nastavio sa snimanjem.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Što su mladići pripremili, ili nisu pripremili, za nastup na Dori preostaje nam vidjeti 11. veljače kad će se manifestacija održati u Sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:14