POSLJEDNJI DAN PLOČNIKA

Bitno mjesto zagrebačke klupske scene zatvara vrata

Klub Pločnik

 Google Street View/
Nije Pločnik jedini, probleme proživljavaju i neka druga mjesta urbane glazbene kulture, poput kluba Boogaloo

Danas je posljednji dan Pločnika. Bitno mjesto zagrebačke klupske scene prinudno zatvara vrata.

Vodstvo Pločnika ovako je objasnilo situaciju: "Neki su već dobro upoznati kakvu kalvariju proživljavamo posljednih godinu dana, i nažalost odlukom Gradskog ureda za gospodarstvo ukinut je MTU, a tako i dozvola za rad Pločniku, osporava se ugovor u zakupu, s obzirom da je prostor u likvidacijskom postupku nakon smrti vlasnika."

U Gradskoj četvrti Črnomerec o ovom slučaju kažu: "Povodom objave kluba Pločnik s informacijom o zatvaranju želimo reći da je prostor u privatnom vlasništvu, da je čitava situacija rezultat privatnog spora kluba i predstavnice stanara te da je MTU ukinut na traženje likvidatora. Grad Zagreb tu nije stranka u postupku i postupio je prema zahtjevu pravnog predstavnika vlasnika prostora. Vijeće GČ Črnomerec dalo je sve od sebe da nađe zakonski način da klub ostane otvoren, vijećnici su čitavo vrijeme u komunikaciji s ekipom iz kluba, no nažalost do sad nismo našli načina da ovaj, u potpunosti privatan slučaj, okončamo pozitivno za klub Pločnik. Dijelimo nezadovoljstvo i s vlasnicima kluba i sa zabrinutom javnošću jer smatramo da je taj, jedini prostor alternativne kulture na Črnomercu, općini s 40.000 stanovnika, potreban i da je u godinama svojeg djelovanja značajno obogatio kulturnu ponudu na kvartu."

Iz Pločnika su dalje poručili:

"Nastavit ćemo komuncirati o ovoj situaciji, kao i izviještavati o budućnosti Pločnika, ali ovom prigodom želimo pozdraviti i zahvaliti se svima vama koji ste nas posjećivali posljednjih 7 i više godina, ostvarili smo nebrojene situacije, nova poznanstva, prijateljstva, ljubavi, ine kreativnosti, kao i iskustva za pamćenje, te vas još jednom pozivamo na druženje u preostalom vremenu, još danas i sutra, jer nam je subota, 13. siječnja zadnji radni dan."

Nije Pločnik jedini, sličnu sudbinu proživljavaju i neka druga mjesta urbane glazbene kulture, poput kluba Boogaloo.

Društvene mreže pune su nezadovljnih komentara onih kojima su ta mjesta sinonim za dobru glazbu i urbanu scenu.

"Ode i zadnja urbana oaza zapadno od Britanca. Zapadni dio grada je zaboravljen, zapušten, siv i dosadan. A kao mlada, urbana ekipa na čelu grada.", jedno je od mišljenja.

"Koliko ljubavi je utkano u rađanje Pločnika, znam za svaki osmijeh i sreću kod postavljanja prvih temelja. Ponosno ste se držali do zadnjeg, svaka čast! Vesela, opuštena ekipa, koliko divnih njuškica ste ugostili i počastili nas dobrim zvukom. Sutra se vidimo.", jedan je od jučerašnjih komentara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 19:47