BAJKOVITI PRIZORI

Bolska rapsodija s violončelisticom Anom Rucner: ‘U ovaj otok zaljubila sam se još u djetinjstvu‘

Ana Rucner
 Robert Barilla
Ovog ljeta Ana Rucner postala je prva ambasadorica zaklade „Otok Brač - negdje između mora i zvijezda“

Svatko u životu ima mjesto od posebnog značaja, mjesto kojem se uvijek rado vraća, koje budi posebne uspomene i sjećanja. Za našu svjetski proslavljenu violončelisticu Anu Rucner to mjesto koje joj uvijek izaziva širok osmijeh na licu i stvara spokoj je otok Brač u kojeg se, kako i sama kaže, trajno zaljubila još u ranom djetinjstvu.

image
Robert Barilla

- Prirodne ljepote oduvijek su se izvrsno stapale s klasičnom glazbom, a ja uvijek nanovo uživam stvarajući takve lijepe priče. Posebno sam uživala stvarajući ovu predivnu rapsodiju u Bolu na otoku Braču kojeg obožavam – rekla je 37-godišnja Rucner.

image
Robert Barilla

Ovog ljeta Ana je postala prva ambasadorica zaklade „Otok Brač - negdje između mora i zvijezda“ te se sada još jednom vratila na svoje mjesto sreće, zahvaljujući projektu Turističke zajednice općine Bol pod nazivom „Bolska rapsodija s Anom Rucner“.

image
Robert Barilla

- Posebno sam zahvalna mojim dragim Bračanima i TZ Bola na čelu s direktorom Markitom Marinkovićem koji su od samog početka vjerovali u ovu lijepu priču kojom smo željeli podsjetiti ljude na ljepote koje naša zemlja ima i najaviti sljedeću sezonu za koju vjerujemo da će biti zdrava i uspješna – nada se Rucner.

Cilj ovoga projekta aktivna je promocija Bola kroz sedam kratkih filmova, koji prikazuju sve ljepote otoka Brača u koje su se mnogi turisti, ali i domaći stanovnici već odavno zaljubili.

image
Robert Barilla

Ana je odsvirala moderne klasične skladbe u ponešto drugačijem ruhu, koje je priredila specijalno za ovu prigodu. Jedna od njih je i prekrasna “Oda radosti”, koja čini dio Beethovenove 9. simfonije, a koju je odsvirala na jednoj od najljepših plaža Mediterana, Zlatnom ratu, daleko najpoznatijem simbolu Bola i hrvatskog turizma općenito.

image
Robert Barilla

Neizostavne su bile i povijesne lokacije u samom centru Bola, kao što je Dominikanski samostan, u kojem je Ana odsvirala „Toccatu u d molu“ Johanna Sebastiana Bacha, zatim Studenac, gdje su mještani još do sredine prošlog stoljeća dolazili po vodu te spomenik Dva ribara, koji simbolizira ribarsku tradiciju mjesta.

image
Robert Barilla

U znamenitom parku kraj spomenika Bračanka nosi vodu te na Loži odakle se pruža pogled na luku, Ana je vješto ukomponirala svoju verziju Ravelovog “Bolera”. Vesela i dinamična izvedba „Alla Turca“, Wolfganga Amadeusa Mozarta, izvedena je na mjestu koji jednako oduzima dah kao i sama pjesma, Vidovoj gori, najvišem vrhu jadranskih otoka odakle se pruža prekrasan pogled na otok Hvar.

image
Robert Barilla

Prelijepi bolski zalazak sunca ispratila je uz „My heart will go on“, mega popularnu melodiju iz filma “Titanic”, koju je odsvirala na ribarskom brodu dok je „Mjesečevu sonatu“ L. Van Beethovena, izvela na ribarskom brodu Tonča Jakšića Popića, s prekrasnim kadrovima ulaska u bolsku luku.

- Zahvaljujemo se Ani Rucner na suradnji u ovom posebnom projektu te što je svojom glazbom poklonila Bolu rapsodiju pomoću koje smo aktivno krenuli u promociju Bola kao destinacije za nadolazeću sezonu - rekao je Markito Marinković, direktor Turističke zajednice općine Bol.

image
Ana Rucner
Robert Barilla

Bajkoviti prizori Bola uz neke od najpoznatijih klasičnih skladbi našeg vijeka u izvedbi Ane Rucner dostupni su na YouTube kanalu TZO Bol te na istoimenim društvenim mrežama.

image
Robert Barilla
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:06