ATIPIČAN DUET

BORIS ŠTOK IZ QUASARRA ZAPOČINJE NOVU FAZU KARIJERE Single 'Ove misli' na kojem gostuje Yaya iz Jinxa potpuno je drukčije od svega što je do sad radio

Boris Štok, autor, tekstopisac i pjevač, započinje novu fazu svog rada singlom 'Ove misli' u kojem kao vokal gostuje Yaya iz Jinxa.

Pjesma 'Ove misli' prvi je Borisov korak prema samostalnom albumu planiranom za 2017. godinu.

On sam je autor glazbe i teksta te potpisuje produkciju, dok je u aranžmanu sudjelovao Sandi Bratonja (Urban & 4). Materijal je snimio Matej Zec u G.I.S. Studiju, a miksao Kevin Paul u Mute/Miloco studiju u Londonu.

Prepoznatljiv vokal, koji je od prvog pojavljivanja grupe Quasarr unio nevjerojatnu prepoznatljivost i svježinu na regionalnu glazbenu scenu, uz jednako originalan autorski potpis najveći je adut s kojim Štok pokreće solo karijeru. Yayino gostovanje u singlu “leglo” je spontano, brzo i obostrano ugodno.

'Pjesma pršti energijom i melodijom. Glasovi nam od prvog takta funkcioniraju kao "jedno tkivo", kao da obje osobe proživljavaju istu emociju. Mislim da se Yaya bojom super uklopila u priču. Htio sam da pjesma u tom kontekstu nije tipičan duet', opisao je Boris Štok rad s Yayom na skladbi koja će ipak donijeti zvučni i Iirski odmak od dosadašnjih radova.

Vizualni identitet projekta osmislila je i realizirala Vanja Talaj. Estetiku fotografije i video materijala karakterizira kontrast hladnih i toplih motiva čime se želi dobiti intiman ugođaj koji se stapa s glazbom.

Boris Štok je suosnivač i dugogodišnji član višestruko nominirane i nagrađivane grupe Quasarr u kojoj je djelovao kao autor tekstova, koautor glazbe i glavni vokal. S grupom je snimio tri albuma - “Quasarr”, “Propaganda” i “Sjene” – koje su pratili izuzetno uspješni singlovi “Ti”, “Arpeggio/Vrati mi”, “Propaganda”, “Sjene”, “Ljubav” i brojni drugi.

Upravo pjesma “Ljubav” u kojoj je gostovala Josipa Lisac osvojila je Porina za Najbolju vokalnu suradnju. S Vedranom Križanom je 2008. godine osnovao projekt Manofon I objavio dva izdanja - “Tv um” i “2”, a najpoznatije skladbe bile su “Ovisnik, zvuk”, “Ono što već znam”, “Ti bi to” i “Trag”.

Kao pjevač, autor tekstova i koautor glazbe surađivao je s mnogim renomiranim izvođačima kao što su Josipa Lisac, Mrle & Ivanka, Henry Radanović, grupa Rivers, Marko Tolja, Zoran Predin i grupa Nola.

'Želio sam promjenu, samostalnost i kreativni zaokret. Napraviti odmak od dosadašnjeg rada. Imam puno novih ideja i gomilu pozitivne energije koju želim pretvoriti u glazbu', navodi Štok motive koji stoje iza Štokovog samostalnog umjetničkog angažmana i prestanka rada s grupom Quasarr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2023 07:37