FOR 2014.

BOUTIQUE-FESTIVAL Na Hvar dolazi i Neneh Cherry

Ovogodišnji line-up izvođača definitivna je potvrda nakane australskog utemeljitelja festivala Stevea Pavlovica da FOR etablira kao globalno jedinstven boutique-festival

Nepunih tjedan dana nakon što sam u recenziji izvrsnog povratničkog albuma “Blank Project” poželio da Neneh Cherry nastupi na nekom od hrvatskih festivala, stigla je vijest da će ta pjevačica uz prateći synth-pop bend RocketNumberNine zapjevati na hvarskom festivalu For 2014.

Sestre Haim

Ovogodišnji line-up izvođača definitivna je potvrda nakane australskog utemeljitelja festivala Stevea Pavlovica da FOR etablira kao globalno jedinstven boutique-festival za samo 2500 posjetitelja.

Osim Neneh Cherry, najavljen je i dolazak kalifornijskih sestara Haim, jednog od najpopularnijih mladih pop sastava na svijetu pa DJ set Marka Ronsonsa te engleskog electro-rock benda Klaxons.

Sladokusci će doći na svoje i kroz nastupe bruklinškog ambijentalnog elektronskog dua Darkside i neurotičnog engleskog synth-pop benda Factory Floor, odnosno moćne engleske psihodelične rock grupe Temples i ukusnog dance projekta Baio basiste Vampire Weekenda.

Pjesme svojih uzora

Valja istaknuti i londonskog DJ-a turskog podrijetla Erola Alkana, dok će Skandinaviju zastupati osebujna danska dark-pop pjevačica MØ i Erlend Øye iz norveškog sastava Kings Of Convenience koji će izvesti akustični program “History Lessons” s pjesmama svojih uzora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 01:48