Sunnysiders

Bračne vode i ugodan blues za auto-cestu prema jugu

Sunnysiders, naslovnica

Blues se svira diljem svijeta pa tako i u Zagrebu u kojem sam proteklog tjedna završio u žiriranju solo/duo večeri Hrvatskog Blues Challengea u kojoj je pobjedio Bugi, nekoć član country-rock sastava Plava trava zaborava. Tim su putem i Sunnysiders ušli u polufinale International Blues Challengea u Memphisu.

Glavnu riječ i dalje vode Boris Hrepić iz poznatije Daleke obale, ujedno voditelj Thrill Blues Festivala čiji je cohenovski dubok i waitsovski grub vokal dušu dao za blues te njegova supruga Antonija Vrgoč čiji nježniji i mekši glas fino paše uz Hrepin ili "dobro stoji" samostalno.

Treći album "The Bridges" bio je najambiciozniji, ne samo zbog brojnih gostiju (Norman Beaker Trio, Yogi Lonich, Neno Belan, Zoran Čalić i drugi). "27 Stitches" na kojem gostuju Davorin Bogović u blues-punku "Love Remote", Mario Huljev u ukusnoj naslovnoj americani, Jakša Jordes sa saksofonom (inače frontmen obnovljene Daleke obale), Vedran Križan za klavijaturama i drugi ponovo je najdojmljiviji u akustičnim blues skladbama i roots-rocku, a manje upečatljiv u srednjestrujaškim rock pjesmama u kojima je blues više začin nego glavna namirnica. Ne bih imao ništa protiv da se Sunnysiders ovdje "kotrljaju" kao što se Amerikom "kotrlja" The Derek Trucks Band.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:24