KONCERT

BRYAN ADAMS U ZAGREBU Putovanje kroz četrdeset godina dugu karijeru

 Ranko Šuvar / CROPIX
 

'Mrdaj guzu' je jedina fraza koju je Bryan Adams uz opće oduševljenje publike izgovorio na hrvatskom jeziku za vrijeme dvosatnog koncerta u Areni Zagreb. Tim je izrazom (prijevodom engleskog 'Shake your ass'), kojeg su Bryanu na njegov zahtjev doviknuli obožavatelji iz prvih redova, najavljena rockabilly pjesma 'You Belong To Me'.

Bio je to jedan od dojmljivijih trenutaka koncerta na kojem je kanadski glazbenik zagrebačku publiku proveo kroz najupečatljivije trenutke svoje četrdesetak godina duge karijere, ne zaboravivši odsvirati i pokoju pjesmu sa zadnjeg studijskog albuma 'Get Up', po kojem je nazvana i aktualna europska turneja.

Dvorana je bila dobro popunjena, osim gornjeg dijela tribina koji nije ni bio pušten u prodaju. Publika vrlo raznolika u generacijskom smislu, veliki broj mladih u dvorani je dokazao da glazba kanadskog rockera, koji je vrhunce karijere doživio osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća, privlači i nove naraštaje.

Zagreb, 091117.
Arena Zagreb.
Koncert kanadskog pjevaca  Bryan Adamsa na kojem je publici predstavio svoj novi album Get up.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / CROPIX

Popularni glazbenik je prije nekoliko dana proslavio 58. rođendan, na isti dan kao i njegov skoro-pa-imenjak Ryan Adams, kojeg mnogi brkaju s Bryanom. Ryana smo ljetos mogli vidjeti uživo u Tvornici kulture, pa se možemo pohvaliti da su nas u istoj godini pohodila dva pripadnika 'Obitelji Adams'.

Za razliku od hipersenzibilnog Ryana, koji je na svom koncertu u nekoliko navrata srdito prijetio da će nastup prekinuti zbog bljeskalica koje mu izazivaju mučninu, kanadski glazbenik je u četvrtak cijeli nastup proveo šarmirajući publiku, veći dio vremena ne skidajući osmijeh s lica.

Adams je svoje treće gostovanje u Hrvatskoj započeo pjesmom 'Do What Ya Gotta Do', a nastavio između ostalih s nezaboravnim hitovima 'Run To You' i 'Heaven'. Negdje pri trećini koncerta je izvedena i antologijska pjesma 'Summer Of '69'.

Zagreb, 091117.
Arena Zagreb.
Koncert kanadskog pjevaca  Bryan Adamsa na kojem je publici predstavio svoj novi album Get up.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / CROPIX

Dio Bryanove publike sklon sentišima je na svoje došao izvođenjem '(Everything I Do) I Do It For You' i 'Have You Ever Really Loved A Woman?', a rock zvuku naklonjeniji dio publike s pjesmama poput 'Cuts Like A Knife' i 'Somebody', na kojima je najviše blistao Adamsov vjerni suradnik gitarist Keith Scott, jedan od četvorice glazbenika u pratećem sastavu glazbene zvijezde.

Na bisu je Adams najprije izveo 'Ultimate Love' (jednu od dvije nove pjesme koje su se našle na novoj kompilaciji 'Ultimate') , a nastavio starim rock'n'roll klasicima 'C'mon Everybody' i 'All Shook Up', pjesmama kakvima i Bruce Springsteen pri kraju svojih koncerata navodi publiku na ples.

Na samom kraju Bryan je samostalno uz gitaru i usnu harmoniku izveo 'Straight From The Heart', 'Heat Of The Night' i 'All For Love', pjesmu koju je u originalu pjevao zajedno sa Stingom i Rodom Stewartom. Od ove trojice mušketira u Hrvatskoj nismo gledali jedino ovog posljednjeg, a najavljeni Stewartov koncert u veljači bi trebao nastaviti niz vrhunskih glazbenih poslastica u kakvima odnedavno opet imamo priliku uživati u hrvatskoj metropoli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:50