NEVOLJA S LOKACIJOM

BURA U ŠIBENIKU ZBOG OTKAZIVANJA TERRANEA "Aktualna vlast je odgovorna i ne mogu se 'oprati' od toga"

 Pobi/CROPIX
Šibenski gradonačelnik Željko Burić tvrdeći da je grad učinio i više nego što je trebao, a bivši gradonačelnik ga drži odgovornim za otkazivanje festivala

ŠIBENIK - Pošto su organizatori otkazali ovogodišnji, 4. Terraneo u Vojarni bribirskih knezova, navodeći da za novu koncepciju festivala nisu pravodobno pronašli mjesto, šibenski gradonačelnik Željko Burić reagirao je tvrdeći da mjesto nije presudilo te da je grad učinio i više nego što je trebao.

Gradonačelnik Burić izjavio je kako je posljednjih mjeseci s ekipom festivala nekoliko puta obilazio područje Vojarne bribirskih knezova i bivše Tvornice elektroda i ferolegura ne bi li pronašao mjesto koje bi zadovoljilo organizatora. "No, organizatori gradu nikada nisu odgovorili na pitanje odgovara li im ijedna od alternativnih lokacija i tako zaključili razgovore ili makar odbacili mogućnost preseljenja festivala", rekao je Burić za Hinu.

Istaknuo je kako je grad terraneovcima dao kompletnu infrastrukturu, najveću potporu koju jedinica lokalne samouprave može dati privatnom projektu jer, rekao je, Terraneo to jest: privatni projekt. U suradnji sa Županijom, festivalu je na korištenje ustupljena i plaža na Minerskoj kako bi dobio izlaz do mora. Ipak, organizatorima to sve nije bilo dovoljno, rekao je Burić te ustvrdio kako zapravo žele otok Obonjan.

OMILJENI LJETNI FESTIVAL ODLAZI U ZABORAV Terraneo se otkazuje, nije pronašao adekvatnu lokaciju

Inzistirali su, rekao je, da se festival prebaci tamo iako im je u gradskoj upravi jasno dano do znanja da grad ne raspolaže otokom te da je on u posjedu Sunčanog Hvara, sljednika Orco grupe po ugovoru o javno-privatnom partnerstvu iz 2009. godine, koji još nije raskinut niti su odnosi razriješeni.

"Žao mi je što je do ovoga došlo, ali grad doista ne snosi nikakvu odgovornost jer smo učinili i više no što smo trebali za ovaj festival", zaključio je gradonačelnik Burić.

Na otkazivanje Terranea i izjave gradonačelnika Željka Burića reagirao je priopćenjem Franko Vidović, predsjednik šibenskog SDP-a i saborski zastupnik te stranke, te bivši šibenski dogradonačelnik.

"Aktualna vlast na čelu s gradonačelnikom Burićem odgovorna je za neodržavanje Terranea i ne mogu se 'oprati' od toga", istaknuo je Vidović u priopćenju.

Izrazio je žalost zbog smjera kojim je grad krenuo otkad su ga gradonačelnik Burić i njegov tim počeli "buditi" jer drži da nije riječ o "buđenju, nego o vraćanju u duboku komu i hibernaciju".

Problem je, ocijenio je, što "takva nesposobna i neodgovorna" vlast, vlast "pričalica i opsjene", dopušta odlazak jednog tako važnog događaja "prekriženih ruku uz pranje od svake odgovornosti".

"Sve koristi direktne i indirektne od Terranea nemoguće je nabrojiti", istaknuo je i upozorio na činjenicu da je Šibenik kroz marketing i oglašavanje festivala pretvoren u meku za mlade ljude željne zabave i za njega se tako čulo diljem Europe i svijeta.

Toga su, rekao je SDP-ovac, svi svjesni u Šibeniku, pa je to mogao uzeti u obzir i gradonačelnik te financijskom "injekcijom" pripomoći festivalu.

"Mi u SDP-u smo sigurni da je Terraneo toliko jak brend koji se veže uz Šibenik da bi odgovorna i pametna vlast napravila sve, apsolutno sve da ga zadrži i inzistirala na njegovu održavanju pod svaku cijenu", zaključio je Vidović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:52