ZLATNI STUDIO 2022.

Cambi: ‘Prepoznaju nas sve generacije i svatko se može pronaći u našim pjesmama‘

Cambi

 Jakov Prkic/cropix
Cambi je nominiran za Zlatni studio u kategoriji za najbolju pjesmu s pjesmom ‘Zaljubljen‘

- Zaista nema ljepšeg načina da završimo ovu godinu nego ovakvim uspjehom. Presretni smo jer se nagrada Zlatni Studio profilirala kao vrijedno priznanje u kojem sudjeluju i struka i publika i velika je stvar da se pjesma 'Zaljubljen' našla u izboru pet velikih pjesama, kažu nam članovi grupe Cambi koja je ove godine nominirana u kategoriji za najbolju pjesmu s pjesmom "Zaljubljen".

Glasajte za nominirane u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Otkrili su pripremaju li nešto novo na glazbenom putu.

- Upravo smo dovršili snimanje nove pjesme 'Moja duša' koja će izaći početkom 2022. Riječ je o nježnoj ljubavnoj baladi i očekujemo da će doprijeti do srca naše publike. Ovom pjesmom nastavlja se suradnja s autoricom i pjevačicom Marijom Mirković koja je napisala i 'Zaljubljen', a za odličan aranžman ovaj put se pobrinuo Srđan Sekulović Skansi - kažu.

Objasnili su tko su oni kad nisu Cambi.

- Osim pjevanja, svaki od nas ima svoje redovno zanimanje. Jure je inženjer građevine i vodi svoju privatnu tvrtku. Sandro je magistar kineziologije i vodi fitness centar. Luka je zaposlen na Institutu za oceanografiju, a Joško je magistar solo pjevanja i zaposlen je u Operi Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu - govore.

image

Cambi

Jakov Prkic/Cropix

Ispričali su da se dogodio zaokret u njihovu imidžu.

- U jednom trenutku našla se nova, mlađa ekipa u grupi i jednostavno smo bili spremni za novi početak. Cambi je oduvijek težio inovativnosti i pomicanju barijera te je logično bilo nastaviti i napredovati i u drugim glazbenim izričajima. Spletom okolnosti i suradnjom s našim menadžerom otvorila se nova priča, jednako kvalitetna kao i dosadašnja. Želja nam je bila približiti se novoj, mladoj publici i smatramo da smo to uspjeli ovim zaokretom. Možemo reći da nas prepoznaju sve generacije i smatramo da se svatko može pronaći u našim pjesmama. Na kraju, pjesme su te koje ostaju publici i zato nam je važno da su prepoznate i cijenjene - objašnjavaju.

Opisali su svoj trenutačni glazbeni stil.

- Naš glazbeni stil ne može se uklopiti u jednu kategoriju. Smjer u kojem idemo je višeglasna pop-glazba. Najvažnije je da slušatelj može osjetiti iskrenu emociju kako u interpretaciji, tako i samoj pjesmi. Najbolji dokaz za to je i naša pjesma 'Zaljubljen' koja ima čistu i iskrenu emociju - nastavljaju.

image

Klapa Cambi

Jakov Prkic/Cropix

Otkrili su možemo li uskoro očekivati i novu suradnju.

- I u izboru pjesama i u suradnjama otvoreni smo za sve prijedloge, tako da se s nama nikad ne zna. Tko je očekivao suradnju s TBF-om, a i do nje je došlo! Očekuje nas i dalje rad na pjesmama jer samo aktivnom prisutnošću na sceni možemo doprijeti do što šire publike - dodaju.

Za kraj, poručili su kakve pjesme vole najviše zapjevati i koja je formula za uspjeh.

- Mogli bismo reći da je 'Zaljubljen' definitivno jedna od pjesama koju volimo zapjevati zajedno. Volimo moćne i aranžmanski dobro složene pjesme, a vječna tematika i zajednički nazivnik uvijek je ljubav. Uživamo u onome čime se bavimo. Olakšava nam i činjenica da smo prijatelji i izvan posla pa vjerujemo da je energija i emocija koju prenosimo upravo ono što slušatelj želi osjetiti da bi se mogao poistovjetiti s pjesmom - zaključuju članovi Cambija.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 18:49