PAZI, KONCERT!

CARIBOU+ Junior boys dj set @ TEATAR &TD

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 65kn mozete kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku. Na ulazu ce kostati 80kn. Ulaz se otvara u 20 , a koncert pocinje u 21 i 30 h.

Žedno uho i Kultura promjene SC-a, pozivaju vas da u petak, 3. prosinca u Teatru &TD, prisustvujete apsolutno nevjerojatnom spoju elektronike i indie popa, koncertu kanadskog benda Caribou , predvodjenog starim zagrebačkim znancem Danom Snaithom.

Kakvo li je samo zadovoljstvo promatrati čovjeka čijoj kreativnosti gotovo da i nema granica kako dobiva priznanja i postiže zasluženi uspjeh, tim više što još od samih početaka njegove glazbene karijere Zagreb i Dan Snaith gaje poseban odnos.

Ovaj se tridesetdvogodišnji doktor matematike, naime, na našu veliku srecu još kao Manitoba prvi put pojavio u KSET-u nedugo po objavljivanju sjajnogUp in Flames albuma kad je zajedno s Chicago Underground Triom rasplesao prepuni klub zacementiravši svoj status u ovom gradu, po svemu sudeći, za sva vremena.

Ni promjena imena u Caribou, pod prijetnjom tužbe stanovitog Handsome Dicka Manitobe, nije nimalo naškodila Danu jer svaki je njegov novi dolazak u Zagreb privlačio sve više ljudi, dok je svakim novim izdanjem sve više i više razoružavao kritiku dovevši svoj apstraktni spoj elektronike i indie popa na godišnje liste najboljih albuma širom svijeta.

Ni ne čudi stoga da su ubrzo uslijedile brojne nagrade od kojih mu je zasigurno najdraža ona za najbolji kanadski album (Polaris Music Prize) koju je s Andorrom osvojio 2008. godine, a za koju je nominiran i s novim albumom Swim. Oduševljenje koje je ovaj album izazvao, u prvom redu medu otočkom kritikom, rezultiralo je ogromnim interesom za Caribou koji od sredine travnja na ovamo sviraju neprekidnu svjetsku turneju, koju će do kraja godine činiti nevjerojatnih 170 koncerata. I premda su ove godine vec nastupili Zagrebu, kad ih je na InMusic festivalu zdušno pratila brojna oduševljena publika bez obzira što su na glavnoj pozornici festivala istovremeno nastupali Flaming Lips, Dan i ekipa su nas odlučili još jednom posjetiti kako bi nam u pravoj klupskoj atmosferi predstavili svoj fenomenalan novi album.

Žednom uhu se kao partner zagrebačkog nastupa Caribou pridružio i Electronic Beats Reccomends program. Radi se o seriji evenata poznatoj po svojoj podršci perspektivnim glazbenim imenima na sceni elektronske glazbe, kao i predstavljanju publici već dobro poznatih izvođača, koji su se probili na europsku klupsku scenu. Upravo je to slučaj sa Danom Snaithom, aka Caribou. EB Reccomends dio je Electronic Beats međunarodnog glazbenog i lifestyle programa Deutsche Telekoma. Osim organizacije i podupiranja glazbenih događanja, EB izdaje vlastiti časopis i nagrađivani DVD magazin Slices o elektronskoj glazbi. Na dinamičnoj www.electronicbeats.net posjetitelji imaju priliku pratiti live streamove s događanja, poslušati ekskluzivne mikseve renomiranih glazbenih imena, pronaći recenzije novih izdanja te razne vezane novosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 02:56