FREEBIRD

ČETVRT STOLJEĆA 'HI-FI DUĆANA IZ SNOVA' Najveći zagrebački dućan s rabljenim LP i CD pločama slavi 25 godina postojanja

 Promo
 

Freebird u Tratinskoj formalno nije najstariji, ali je i dalje najveći zagrebački dućan s rabljenim LP i CD pločama koji ove subote, 26. listopada, slavi četvrt stoljeća opstanka u tom nw baš lakomposlu. Nije to malo nego puno jer donedavno se mislilo da je LP trajno upokojen, a ni CD-u se kao formatu otkako smo svi na streamingu, ne piše bolje.

No Freebird je pločama i diskovima "pun ko brod" te ima svoju vjernu ili povremenu publiku, odnosno kupce koji i dalje žele imati nešto "opipljivo", a ne samo virtualno za slušati kod kuće.

Ponekad mi se Freebird čini i poput onog dućana s pločama iz romana "Hi-Fi" (1995) cijenjenog i jako mi dragog pisca Nicka Hornbyja po kojem je 2000. godine ugledni režiser Stephen Frears snimio istoimeni film s Johnom Cusackom, Jackom Blackom i Lisom Bonnet u glavnim ulogama.

Spomenute u Freebirdu, doduše, nećete sresti, no u subotu popodne, negdje oko 15.30 sati, nastupe će u tom "dućanu snova" održati Drugi način te Davorin i Bogovići.

Zagreb, 150612.

Trg bana Jelacica.

Na Trgu bana Jelacica odrzan je prvi dan festivala Ritam mladosti na kojem su mladi, uglavnom srednjoskolci, u ritmu pratili nastupe TBF-a, Franke Batelic, Lane Jurcevic, Davorina Bogovica i drugih.

Na slici: Davorin Bogovic.

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX / CROPIX

One koji su proteklih nekoliko dana, pa tako do nadolazeće subote, nešto kupili, dočekat će i poklon iznenađenja iz za to predviđenih "voxova" Freebirda koje će moći podići istoga dana, ali od 08.30 do 15 sati.

No i bez tih poklona, čeka vas dobra zabava, a i prigoda da za svoju kolekciju i gušt kupite neki LP ili CD koji vam godinama nedostaje. Ili neki od onih koje ste još kao klinac prodali, bilo greškom, bilo da bi kupili neki album koji vam se tada činio važnijim. Ili zato što ste mladi, ali ne i gluhi i bedasti da ne biste osjetili radost i strast nas "staraca" kad na gramofon stavimo i zavrtimo dobru staru, crnu vinilnu LP ploču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:25