RIJEČKA KUHINJA

CHELSEA WOLFE Premješten riječki koncert američke underground kantautorice zbog povećanog interesa publike

Chelsea Wolfe
 Kristin Cofer / press
 

Bliži se riječki koncert američke underground kantautorice Chelsea Wolfe i belgijskih hardcore glazbenika Brutus kao predgrupe koji je zbog povećanog interesa glazbene publike premješten s Trsatske gradine na Trg riječke rezolucije. Koncert će se održati u srijedu 1. kolovoza po sljedećoj satnici: 20.00 – ulaz / 21.00 – Brutus / 22.00 – Chelsea Wolfe

Koncert je dio novog glazbenog programa Ciklus Furioza programskog pravca Kuhinja Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture u sklopu kojeg se na iznimnim riječkim lokacijama na otvorenom održavaju koncerti ženskih glazbenica, te se organizira u suradnji s riječkim Distune Promotionom.

Ulaznice su još uvijek dostupne i mogu se kupiti u sustavu Entrio, Dallas music shopu Rijeka i zagrebačkom Dirty Old Empireu po cijeni od 125 kuna, dok će na sam dan koncerta iznositi 155 kuna.

Chelsea Wolfe je američka underground glazbenica izuzetno zanimljivog glasa i zvuka koji kombinira folk, goth, industrial s intrigantnim, autobiografskim i mističnim tekstovima te slojevitom zvučnom kulisom. Trenutačno se nalazi na europskoj turneji započetoj na jednom od najboljih europskih glazbenih festivala, danskom Roskildeu, gdje promovira svoj najnoviji album Hiss Spun, a na pojedinim nastupima pridružio im se i belgijski hardcore sastav Brutus koji energiju koju crpi podjednako iz crnometalske glazbe i zavodljivih pop melodija.

U nekoliko intervjua koje je glazbenica dala za domaće medije, istaknula je kako se izuzetno raduje dolasku na more i koncertu u Rijeci, a kako se doznaje iz najave koncerta, identificirala se karakterom uz naziv programa Ciklusa Furioza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 00:21