NA RADOST FANOVA

Chris Eckman u Začaranoj Močvari predstavlja svoj novi, najintimniji i najintrospektivniji album

Chris Eckman

 Jaka Babnik
Ovaj koncert još jednom će pokazati zašto spomenutog glazbenika smatraju jednim od najvećih izvođača američke songwiterske scene

Nekad žitelj Seattlea, a već dugo godina s adresom u Ljubljani, Chris Eckman je i Zagrebu i Močvari "naš" i "domaći". Samo oni najrevniji bilježe sve njegove zagrebačke nastupe - solo, s The Walkabouts, kao Chris & Carla, u The Bambi Molesters / The Strange kombinaciji, s Hugom Raceom iz The Bad Seedsa kao Dirtmusic...

Chris se u Močvaru vraća u subotu, 27. studenoga, kako bi predstavio svoj peti, ljetos objavljeni album "Where The Spirit Rests", nasljednik albuma "Harney County" iz 2013. godine. Ostat će zabilježeno da je jednu pjesmu s ovoga albuma Chris prvi put predstavio baš na terasi Močvare u ljeto 2020. godine, na prvom "pandemijskom" koncertu održanom u Zagrebu.

Pjesma, najavljena kao mali uvid u dane koje je Chris proveo (kao i svi mi) u izolaciji, nagovijestila je njegov najintimniji i najintrospektivniji album koji je snimio u Ljubljani sa svojim sad već stalnim suradnicima (Žiga Golob - kontrabas i Blaž Celarec - bubanj) i uz još nekolicinu gostiju na različitim gudačkim i klavirskim instrumentima. Sedam pjesama u trajanju od više od 40 minuta objavio je Chrisov dugogodišnji diskografski partner - Glitterhouse Records, dok je zvučnu sliku Chris realizirao uz pomoć producenta Alastaira McNeilla.

Chris će ovaj put u Zagrebu, zajedno sa Žigom i Blažom, predstaviti "Where The Spirit Rests" u cijelosti, uz nezaobilazni prolazak kroz ostatak njegova bogatog autorskog kataloga te još jednom pokazati zašto ga smatraju jednim od najvećih izvođača američke songwiterske scene. Ili kako su naveli na AllMusicGuideu - "one of the most underrated U.S. songwriters, a man who can pack a short story into image-laden lyrics".

Vrata Močvare otvaraju se u 19, a koncert počinje u 20 sati. Za ulaz u klub potrebno je pokazati covid potvrdu, ovlašteni rezultat negativnog antigenskog testa ne starijeg od 48 sati ili dokaz o preboljenju koronavirusa u zadnjih 6 mjeseci te predočiti osobnu iskaznicu. Svaka od potvrda mora imati QR kod. Ulaznice po cijeni od 80 i 100 kuna mogu se kupiti na entrio.hr i prodajnim mjestima Entria.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. prosinac 2022 22:50