PREMIJERA SPOTA

Chui sjajnim singlom ‘First Of All…‘ donose kratak i eksplozivan uvid u svoj nadolazeći album

Chui 

 Marina Uzelac
‘Zagreb - Berlin‘ bit će objavljen krajem svibnja u digitalnom obliku i zaokružit će ovogodišnju proslavu 10. rođendana benda

Chui, uvijek originalan zagrebački jazz rock sastav, predstavlja prvi singl u 2022. godini, pjesmu "First Of All…" koja najavljuje njihov novi album "Zagreb - Berlin" koji će uskoro ugledati svjetlo dana.

Kako najavljuje Toni Starešinić, mastermind grupe Chui, sama skladba "First Of All…" daje kratak i eksplozivan uvid u djelić glazbe koja nas očekuje na novom, šestom studijskom albumu koji će i ovoga puta biti objavljen za diskografsku kuću Dancing Bear.

Novi singl "First Of All…" sad je dobio i prateći video koji su Chui snimili u studiju i time nam još jednom dokazali da kemije i uigranosti od stane benda ima napretek. Za videospot su zaslužni Srđan Sekulović Skansi i Level 1909 (Konrad Lovrenčić & Zvonimir Ante Stamać).

Novo izdanje "Zagreb - Berlin" bit će objavljeno krajem svibnja ove godine u digitalnom obliku te će zaokružiti ovogodišnju proslavu 10. rođendana grupe Chui. Album će se sastojati od novih skladbi koje je bend napisao posljednjih godinu dana, ali i glazbe koju su pred početak pandemije koronavirusa skladali kao soundtrack za njemački dokumentarni film "Berlin simfonija velegrada" Waltera Ruttmanna iz 1927. godine.

Chui su ovu glazbu premijerno izveli 2019. godine u zagrebačkom kinu Tuškanac povodom otvorenja Berlinale Specijala u organizaciji Goethe instituta i Hrvatskog filmskog saveza.

Podsjećamo kako su netom prije izbacivanja novoga singla Chui najavili i nastup na Ljetnoj pozornici kina Tuškanac u Zagrebu, 3. lipnja, gdje će ujedno i započeti proslavu okrugle velike obljetnice. Koncertnu proslavu za ovu priliku popratit će projekcija filma "Berlin simfonija velegrada" za koji su Chui radili glazbu.

Uz zagrebački nastup, Chui su sad spremni za novu rundu koncerata, pa tako najavljuju i nastupe u Splitu (7. svibnja u klubu Kocka) te Zaboku (27. svibnja u Polanoviću).

Glazbu za novi singl "First Of All…" napisao je Toni Starešinić, koji je odsvirao klavijature, dok su za aranžmane zaslužni Chui. Vojkan Jocić odsvirao je saksofon i udaraljke, Ivan Levačić bubnjeve, a Konrad Lovrenčić bas gitaru. Ton majstor je Srđan Sekulović Skansi (Lemon Production Studio), a za mix & master zaslužan je Ivan Božanić (DAN, MRAK studio).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 09:27