‘NIJE NA NIVOU MUZEJA‘

Cijeli Zagreb bruji o narodnjačkom derneku u Muzeju za umjetnost i obrt! Ravnatelj: ‘Zabranio sam MC Stojana!‘

Zgrada Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu i MC Stojan

 Nino Marcutti/Alamy/Alamy// Nino Marcutti/Alamy/Alamy/ Screenshot:YouTube
Miroslav Gašparović rekao je za Jutarnji list da su nakon njegove višednevne borbe, karte za koncert otkazane

"MC Stojan neće nastupiti u prostorijama Muzeja za umjetnost i obrt, a dobio sam i potvrdu organizatora da su obustavili prodaju karata" rekao je za Jutarnji list ravnatelj ove muzejske institucije Miroslav Gašparović. I dodao: "Restoran je dan u podnajam, no niti jedan se događaj u MUO ne može odviti bez mojeg znanja, a ja nisam dao dozvolu da MC Stojan nastupi. Čim sam vidio o čemu je riječ, zabranio sam da se takvo nešto dogodi, to nije na nivou muzeja".

Podsjetimo, MUO je poprilično oštećen za vrijeme potresa i na neko su vrijeme i iselili iz prostora u kojima djeluju, no u podrumskim je prostorijama ostao raditi restoran. Ovih se dana pojavila vijest u medijima kako će u ovom malom, no poprilično atraktivnom prostoru, nastupiti pjevač narodne glazbe.

Iz MUO su poslali i priopćenje: "Muzej za umjetnost i obrt nije dao suglasnost za održavanje navedenog koncerta organizatoru i zakupniku prostora Restorana. Za organizaciju navedenog koncerta, kao i prethodna dva događanja, saznali smo tek putem medija i društvenih mreža. Uprava Muzeja dana, 6. svibnja 2022., odmah po saznanju, uputila je upozorenje zakupniku poslovnog prostora "Restoran Muzej" i organizatorima za neovlašteno korištenje imena Muzeja te davanje u podzakup prostora terase za javni događaj bez prethodne suglasnosti uprave Muzeja za umjetnost i obrt što su po Ugovoru dužni učiniti. Time je zakupnik poslovnog prostora prekršio ugovornu obvezu o održavanju komercijalnog javnog događanja te je na to upozoren i zatraženo je hitno otkazivanje svih događanja".

Koncert je trebao biti održan 10. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 16:03