ODLAZAK PANONSKOG MORNARA

Činilo se da se oporavlja, a onda se počeo gušiti. Stavljen je na respirator, ali ni to nije pomoglo...

Đorđe Balašević
 Goran Mehkek/Cropix
Kako doznajemo od poznanika obitelji, Balaševiću se stanje jučer naglo i vrlo iznenada pogoršalo

Iako smo još u srijedu pisali kako se legendarni Đorđe Balašević (67) oporavlja od teške upale pluća, da nema znatnije tegobe, da je dobro raspoložen te da se čak i šali s liječnicima, kako je pisao srbijanski Kurir navodeći izvore iz bolnice, danas iz susjedstva stižu tužne i šokantne vijesti.

Srbijanski mediji javljaju kako je Balašević preminuo u Kliničkom centru Vojvodina gdje se liječio od komplikacija covida-19, prenijela je Radio-televizija Srbije.

Kako doznajemo od poznanika obitelji, Balaševiću se stanje jučer naglo i vrlo iznenada pogoršalo.

U početku je samo bio na kisiku, no stanje mu se iz sata u sat pogoršavalo. Sve je teže dolazio do zraka, kada se počeo gušiti liječnici su ga odlučili staviti na respirator. No, na koncu podlegao je komplikacijama.

Podsjetimo, Balašević je u utorak primljen je na Infektivnu kliniku zbog upale pluća.

Naime, Balašević je navodno punih desetak dana imao simptome izrazito slične onima koje izaziva zaraza koronavirusom, ali se liječniku javio tek u utorak kada mu se stanje pogoršalo. Tada su liječnici ustanovili da Balašević ima upalu oba plućna krila te da je njegova hospitalizacija neophodna, stoga je upućen na Infektivnu kliniku u Beogradu, kako su pisali svi srbijanski mediji.

Kako se sada pak doznaje, Balašević je prije tri dana hitno primljen u Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, a prema neslužbenim informacijama, kako javlja Kurir, imao je i covid-19 te je bio u izrazito lošem stanju.

Liječnici su poduzeli sve nužne mjere liječenja, ali do poboljšanja njegovog zdravstenog stanja ipak nije dolazilo, sada se pak tvrdi, iako su nedavno izvještaji bili potpuno suprtoni. Danas popodne stanje mu se navodno dodatno pogoršalo zbog ranijih kroničnih zdravstvenih problema.

Skoro dva i pol sata liječnici su ga pokušavali vratiti u život, no njihovi napori su ostali uzaludni, a Balašević je preminuo samo tri mjeseca prije 68. rođendana.

Podsjetimo, Balašević je u studenom 2019. godine doživio infarkt, zbog čega su mu ugrađeni stentovi što je ostavilo dugoriočne posljedice na njegovo zdravstveno stanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:37