KONCERT KOJI SE NE PROPUŠTA

JUTARNJI.HR POKLANJA PET ULAZNICA ZA KONCERT EAGLES OF DEATH METAL Energični bend 1. prosinca u Tvornici kulture svira svoj novi album

Svi koji su željeli čuti više, ali i svi oni koji su propustili njihov nastup na INmusicu, sada imaju priliku čuti Eagles Of Death Metal na njihovom samostalnom koncertu u Zagrebu!

Eagles of Death Metal (EODM) nakon energičnog nastupa i odlične atmosfere na ovogodišnjem INmusic festivalu ponovo dolaze u Zagreb, 19. veljače u Tvornicu Kulture!

Karizmatični frontman EODM-a poznat je po svojoj entuzijastičnoj komunikaciji i interakciji s publikom. Nedavni fenomenalni nastup na desetom INmusic festivalu nije bio iznimka: Jesse "The Devil" Hughes između pjesama nasmijavao je fanove, a posebnu pažnju posvetio je i brojnim djevojkama u publici. Oduševljen atmosferom, odmah je najavio i novi koncert u Zagrebu!

EODM na tom prilikom na svom festivalskom nastupu potvrdili svoj kultni status te pokazali da zaista znaju zagrijati atmosferu i pripremiti vrhunski nastup za vrijeme kojega sa činilo da je i kiša padala u ritmu kojem je svirao bend, a publika je oduševljeno ispratila svaku odsviranu pjesmu. Svi koji su željeli čuti više, ali i svi oni koji su propustili njihov nastup na INmusicu, sada imaju priliku čuti Eagles Of Death Metal na njihovom samostalnom koncertu u Zagrebu!

Poklanjamo pet ulaznica

Jutarnji.hr poklanja pet ulaznica za koncert Eagles of Death Metal 19. veljače u Tvornici kulture u Zagrebu. Popuni obrazac svojim podacima i odgovori na nagradno pitanje jer nagrađujemo pet autora najkreativnijih odgovora s jednom ulaznicom za koncert.

Sudjelovati možeš do ponedjeljka, 15. veljače u 11:00 sati, a imena dobitnika ćemo objaviti tijekom dana na jutarnji.hr/kultura.

Dobitnici će o načinu preuzimanja nagrade biti obaviješteni mailom. Sretno!

Uključite se i osvojite!

Eagles of Death Metal osnovala su dva najbolja prijatelja Jesse Hughes i Josh Homme (Queens of the Stone Age), 1998. godine u kalifornijskom Palm Desertu. Njih dvojica i danas su temelj benda iako Homme ponekad propusti neki od koncerata radi obaveza prema drugim bendovima u kojima svira.

Iako zbog imena mnogi pomisle kako je riječ o death metalu bendu - EODM ne svira death metal. U vrijeme kada su dvojica prijatelja tražili ime za svoju rock grupu, jedan od njih preslušavao je izvođače death metala te se paralelno zapitao kako bi zvučao spoj benda Eagles i tog metal žanra. Tako je nastalo ime pod kojim su danas poznati. Teško ih je smjestiti u određeni glazbeni žanr, no svakako se može reći da sviraju energični rock s istaknutim gitarskim riffovima i žestokim ritmom bubnjeva.

Nakon tri uspješna albuma (Peace Love Death Metal, Death By Sexy te Heart On) EODM svijetu su 2. listopada ove godine, napokon predstaviti i svoj četvrti album - ZIPPER DOWN. Pjesme su zajedno stvarali Huges i Homme, a Huges ističe kako album predstavlja njegove stavove i filozofiju života. ZIPPER DOWN sadrži 11 pjesama među kojima je i njihova verzija pjesme Save A Prayer Duran Durana.

Naslovnica novog albuma Eagles of Death Metal

Ulaznice za zagrebački koncert EODM u Tvornici Kulture 1. prosinca mogu se kupiti putem službenog INmusic webshopa po cijeni od 149 kuna (plus troškovi transakcije). Ukoliko ne budu rasprodane, cijena ulaznice na dan koncerta iznosit će 160 kuna.

Broj ulaznica je ograničen.

Više o koncertu saznaj na inmusicfestival.com

Atmosferu u Tvornici zagrijat će White Miles koji su svirali na turneji s Courtney Love

Kao službena predgrupa na dijelu nove turneje Eagles of Death Metal prati perspektivni bend White Miles.

White Miles je glazbeni duo iz Austrije. Pjevačica i gitaristica Medina Rekic i bubnjar Hansjörg Loferer - Lofi znaju se već deset godina, a zajedno sviraju od 2011. Nakon što su objavili nekoliko snimki nastupa, napustili su radna mjesta te počeli živjeti svoj san. Osim po glazbenom uspjehu, poznati su i po ludim partijima koje priređuju u prostoriji za probe. Neizostavan dio njihovih partija su, uz glasnu glazbu, stari crno-bijeli filmovi te ples na šipki. Svoju glazbu nazivaju "pole dance stoner blues rockom".

Nekoliko godina svirali su u Austriji i susjednim zemljama, nedavno su obišli su i veći dio Europe, a najveću medijsku pozornost privukli su svirajući kao predgrupa na turneji s Courtney Love.

Iako ih je samo dvoje u bendu, Medina i Lofi jako dobro znaju kako "napraviti buku" i zabaviti publiku. Hrvatskoj publici predstaviti će se pjesmama s albuma Job: genius, diagnose: madness iz 2014. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 14:05