PUNČKE

VIDEO: 'NIŠTA NIJE KAKO SE ČINI' Naš najpoznatiji ženski indie rock trio upravo je objavio svoj novi album

 IRA&JOHN / IRA&JOHN
Album 'Ništa nije kako se čini' govori o objektivizaciji pojedinca, osjećajima, razmišljanjima i vlastitom rastu (radu) koji se događa svakodnevno, ali ga rijetko tko vidi

ZAGREB - Punčke, naš najpoznatiji ženski indie rock trio, objavile su danas novi album 'Ništa nije kako se čini'. Do sada najavljen singlovima i pratećim spotovima 'Ocean' i 'Protiv nas', novi materijal donosi ukupno deset pjesama.

Album 'Ništa nije kako se čini' govori o objektivizaciji pojedinca, osjećajima, razmišljanjima i vlastitom rastu (radu) koji se događa svakodnevno, ali ga rijetko tko vidi. Većina ljudi tuđi trud uzima zdravo za gotovo, pogotovo kada se radi o nečemu apstraktnom, pa ga mnogi omalovažavaju i osuđuju, stoga Punčke poručuju da je potrebno zagrebati pod površinu i biti potpuno otvoren jer ništa nije kako se čini na prvu.

Novi uradak je bez uljepšavanja satkan od puno više pitanja nego odgovora. Na njemu su se Punčke potpuno otvorile i svakom pjesmom ispričale jednu sferu svoga života. Uz upečatljive tekstove Lucija, Anja i Ruby odaju prepoznatljiv zvuk, on je čvršći, ali i stalno se razvija.

Album vrvi brojnim gostovanjima: na singlu „Protiv nas“ gostuje dugogodišnja prijateljica Punčki Ana Uzelac u ulozi pratećeg vokala, kao i talentirana mlada violončelistica Dora Kramar. U pjesmi 'Jasna' prateće vokale pjeva Dunja Ercegović, poznatija kao Lovely Quinces, za bubnjem je Goran Grey, a drugu gitaru svira Sven Sorić, obojica iz benda ###. Svoje snažno instrumentalno pojačanje dodali su i pjesmi 'Oni su tu'. U singlu 'Ocean' prateće vokale otpjevala je Laura N. iz benda Seven Mouldy Figs. Kako bi što jasnije i glasnije prenijeli poruku o nadi u bolje sutra, koju upravo nosi posljednja pjesma na albumu ('Olovo'), tri glazbenice i prijateljice benda Jelena, Željka i Barbara pomogle su svojim vokalima i zborskim pjevanjem.

Album 'Ništa nije kako se čini' možete poslušati na Bandcamp stranici http://punchke.bandcamp.com/

Album je snimljen u Kramasonik studiju pod producentskom palicom Hrvoja Nikšića, a za mixing i mastering zaslužan je Mark Mrakovčić. Ilustracije koje čine fizičko izdanje albuma je napravila Ana Uzelac, dok je za dizajn zaslužna Punčka Ena Baćanović (Ruby).

Na valu izlaska novog albuma Punčke će se otisnuti na koncertnu promociju po regiji, a prvi nastupi vide Punčke u Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori. 5. ožujka Punčke su u Azimutu u Šibeniku, 25. ožujka u riječkom Palachu, a zagrebačka promocija albuma održat će se 14. svibnja u Tvornici kulture.

Popis pjesama:

01. Ništa nije kako se čini

02. Tako je bolje

03. Ocean

04. Oni su tu

05. Još jedan dan

06. Jasna

07. Protiv nas

08. Snjegovi

09. U mraku

10. Olovo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2022 12:06