DOČEK S LETOM 3

Članovi Zagrebačke filharmonije stajali na pozornici s Letom 3, a onda je nastao show

Let 3 

 Lucija Ocko/Cropix
Šef Zagrebačke filharmonije članovima je poslao pismo u kojem ih je žestoko napao

"Imali smo dogovor da sviramo s Letom 3 na Trgu bana Jelačića, i imali smo set pjesama koje ćemo svirati. No dogodilo se to da smo, propustom organizatora, ostali na pozornici i uz set pjesama koje nismo bili dogovorili, niti smo ih mi izvodili. Zbog toga nam se kasnije i ispričala Turistička zajednica grada Zagreba", govori nam Filip Fak, koji je na čelu Zagrebačke filharmonije.

Naime, ovih se dana u kuloarima počelo govoriti o pismu koje je poslao svojim članovima.

Podsjetimo, zajedno su na dočeku Nove godine u Zagrebu nastupili Let 3 i Zagrebačka filharmonija. Nakon toga, na društvenim je mrežama bilo poprilično komentara na ovu temu.

Neki članovi Zagrebačke filharmonije, koji su bili u publici, rugali su se svojim kolegama koji su stajali na pozornici, a iza njih su se izmjenjivali prizori velikih penisa. Uz to su na društvenim mrežama objavljivali i fotografije koje su snimali iz publike.

Kada je smatrao da su zaposlenici Zagrebačke filharmonije prešli granicu, Fak je poslao pismo.

Sadržaj pisma prepričava i za Jutarnji: "Među ostalim, dok smo mi bili na pozornici, izveli su pjesmu Kurcem u čelo, dok se iza nas prikazivao dosta eksplicitan sadržaj, što je neke naše članove, a koji u tom trenutku nisu bili na pozornici, potaknulo kasnije na dosta skandalozne komentare na društvenim mrežama. Ja sam potom poslao pismo u kojemu sam izričito protiv toga. Naime, riječ je o sramoćenju kolega. Nakon toga mi se javila predsjednica sindikata", kaže.

Neslužbeno doznajemo da je reagirala zbog načina na koje je napisano pismo u kojem se prozivaju članovi Zagrebačke filharmonije.

Što je bilo s Turističkom zajednicom grada Zagreba? "Nakon koncerta su nam se ispričali, no nemamo službeni dopis. Ponavljam, mi nismo imali problema s tim da sjedimo dok Let 3 nastupa, već s kasnijim istupima naših kolega na društvenim mrežama".

image

Filip Fak

Damjan Tadic/Cropix

U međuvremenu je medijima poslano pismo koje je Filip Fak uputio članovima Zagrebačke filharmonije, u kojemu među ostalim stoji: "Da cijela stvar bude još gora, problematična situacija sa samog nastupa u javnom je prostoru prošla posve neopaženo (dakle, bez ikakve štete po ugled Zagrebačke filharmonije), sve do trenutka dok se u njeno javno raspirivanje nisu uključili članovi našeg orkestra, koji su sramotnom kampanjom učinili nesagledivu štetu po ugled Zagrebačke filharmonije, s nesagledivim posljedicama po naše daljnje poslovanje".

U pismu dalje stoji da će zbog "navedenih postupaka biti promptno i najoštrije sankcionirani". Piše dalje u tom pismu i da su "vulgarnim, tendencioznim i malicioznim objavama na društvenim mrežama, ugrozili višemjesečne napore da ponovno uspostavimo dobar odnos s gradom".

Riječ je o "nezapamćenoj kampanji blaćenja" piše u navedenom pismu. "Ironično, njihove su objave vulgarnije od samih muzičkih brojeva Leta 3", naveo je Fak u pismu članovima Zagrebačke filharmonije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:33