'WHEELTAPPERS AND SHUNTERS'

CLINIC Začudni kaleidoskop psihodelije, Kraut i art-rocka te post-punka

 

Od sredine 60-ih do sredine 80-ih sastav poput liverpulskog Clinica bio bio mnogo zapaženiji nego što jest u proteklih dvadesetak godina diskografske aktivnosti tijekom kojih su poput marljivih kustosa pop i rock povijesti našli smislene poveznice između tako raznorodnih uzora u rasponu od 13th Floor Elevatorsa i ranih Pink Floyda preko Wire i The Fall do The Beatlesa i Augustusa Pabla.

Takvi zvuci odjekuju i na zanimljivo koncipiranom osmom albumu kojim brexitovsko doba promatraju iz vizure imaginarnog Wheeltappers And Shunters Social Cluba, uprizorenog u serijalu TV kuće ITV u dalekim, no zbog mnogo čega opet bliskim 70-ima. Vraćajući se u prošlost i to kroz humorističnu seriju koju oživljuju na svoj način, Clinic se dobro zezaju, ali i opominju na greške i prijetnje koje se ponavljaju.

I to kroz 12 ekonomičnih pjesama iz tek 26 minuta dugog, no začudnog i maštovitog kaleidoskopa psihodelije, Kraut i art-rocka te post-punka kojim su podjednako bliski ranim radovima sastava poput Pere Ubu i Can.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:32