TUŽNA ŽIVOTNA PRIČA

Courtney Love snimila dokumentarac o svom pokojnom suprugu: 'Bilo je kao da je Kurt i sam prisutan i snima film o svojem životu'

ZAGREB - Pjevačica i glumica Courtney Love planira snimiti dokumentarac o svojem pokojnom suprugu, tragično preminulom glazbeniku i umjetniku Kurtu Cobainu, a režirat će ga Brett Morgan, redatelj novog dokumentarca o Rolling Stonesima.

Kako prenosi britanski Guardian, iako je Love opovrgnula navode da planira napraviti mjuzikl temeljen na Cobainovu životu, potvrđeno je da je u planu dokumentarac o njemu, koji bi trebao izaći 2014.

"Courtney me u to uvukla", izjavio je Brett Morgan za list New York Post. Redatelj novog dokumentarca o rock sastavu Rolling Stones "Crossfire Hurricane" otkrio je i to da o toj ideji s Love razgovara još od 2007. "Čekali smo pravi trenutak da počnemo uobličavati taj film, i taj je trenutak stigao", kazao je.

Nirvana: Dan kad je rock |pljunuo u lice Michaelu Jacksonu

Riječ je o nekoj vrsti "autobiografije u trećem licu ... kao da je Kurt i sam prisutan i snima film o svojem životu", dodao je. Navodno je Cobain snimio veliku količinu materijala o samome sebi. "Osim što je bio nevjerojatan tekstopisac i glazbenik, Kurt je bio i izvanredan filmaš", istaknuo je Morgan.

Pionir alternativnog rocka i frontmen planetarno popularnog grounge sastava Nirvana, Kurt Cobain oduzeo si je život 1994. Nakon njegove smrti, o njemu i njegovu životu napisano je puno knjiga i snimljeno puno filmova, a jedna verzija priče o životu Kurta Cobaina fikcionalno je obrađena u filmu "Posljednji dani" (2005.) redatelja Gusa van Santa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. veljača 2023 04:41