GASTRONOMIJA, SPORT I GLAZBA

‘Crna ovca‘ ove godine uz Vojka V., Krankšvester, Psihomodo Pop i M.O.R.T.

Vojko V glavna je zvijezda ovogodišnje Crne ovce

 Josko Supic/Cropix
Festival posvećen baškoj janjetini i ove godine pripremio je bogat program od 17. do 19. svibnja

"Crna ovca", festivalska manifestacija koja je pokrenuta 2006. godine s ciljem afirmacije Baške na otoku Krku kao destinacije za gastronomiju, zabavu i rekreaciju, održat će se i ove godine u vikendu od 17. do 19. svibnja.

Kako najavljuju organizatori, u glazbenom dijelu prvog dana festivala 17. svibnja nastupit će najtrofejniji dobitnik ovogodišnje nagrade Porin, Vojko V te popularni reperski duo iz Osijeka Krankšvester. Dan nakon toga pozornicu će zauzeti energična punk-blues-rock senzacija M.O.R.T. i kultni Psihomodo pop koji ove godine nastupima i novim albumom "Vjerujem u čuda" obilježava 40 godina uspješne karijere. Pored rock koncerata, festival će imati i wine & jazz program, a glavni gastronomski fokus će, kao i inače, biti na bašćanskoj janjetini spremljenoj na "bezbroj" načina.

- Festival Crna ovca na kreativan način predstavlja sve ono što Bašku čini posebnom - spoj tradicije i suvremenosti, lokalne kulture i globalnih trendova. Ponosni smo što i ove godine gostima i mještanima možemo ponuditi stvarno bogat program koji uključuje sve - od vrhunske glazbe do gastronomskih užitaka s našom poznatom janjetinom te sportskih i kulturnih događanja. Ovo je prilika da još jednom proslavimo kreativnost i zajedništvo, pokazujući pritom svu ljepotu našeg mjesta i naslijeđa koje čuvamo - rekao je načelnik Općine Baška Toni Juranić.

Na ovogodišnjem izdanju festivala održat će se i samostalna izložbu renomiranog slikara Predraga Todorovića, kao i predavanje legendarnog znanstvenika i prijatelja "Crne ovce" Korada Korlevića. Tu su još i organizirane planinarske i biciklističke ture bašćanskom kotlinom, a najmlađi posjetitelji festivala naučit će filcati vunu, pisati glagoljicom, takmičiti se u boćanju i uživati u predstavi za njihovnu zrast. U organizaciji kluba Vihor održat će se novo izdanje jedriličarske regate Corinthia Cup – memorijal Jure Vukasović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 14:52