MLADI UMJETNICI U PRVOM PLANU

Dan dvorane Lisinski: Prvo bal, a za kraj premijera Muppeta

I ove godine, u četvrtak, 29. prosinca, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog tradicionalno će obilježiti svoj “rođendan”, Dan dvorane, mnoštvom raznolikog programa.

Program započinje u Maloj dvorani, u 18 sati, kada će izvrsnim mladim hrvatskim glazbenicima, udaraljkašu Filipu Merčepu i gitaristu Srđanu Bulatu, biti dodijeljena nagrada Hrvatske glazbene mladeži “Ivo Vuljević”, a nagrađeni će umjetnici održati i prigodni koncert.

Dinastija Strauss

U 20 sati započinju dva programa: dok će se u Maloj dvorani, uz sudjelovanje mnogih gostujućih hrvatskih umjetnika, odvijati predstavljanje nosača zvuka “Bez poraza” mlade labinske kantautorice Dine Rizvić u izdanju Croatia Recordsa, u Velikoj će se dvorani održavati Filharmonijski bal.

Zagrebačkom će filharmonijom ravnati austrijski dirigent Peter Guth, a program, naslovljen “Na lijepom plavom Dunavu - Glazba dinastije Strauss” koji će se sastojati od polki i valcera obitelji Strauss, publici će biti predstavljen uz sudjelovanje članova Baleta zagrebačkog HNK, u režiji Svebora Sečaka.

Uz revijski orkestar

Tom prigodom, Filharmonija će dodijeliti i nagradu kojom, u suradnji sa Zagrebačkom bankom, nagrađuje mladog glazbenika godine, a ovogodišnji je laureat bariton Ljubomir Puškarić.

Nakon koncerta u predvorju dvorane program se nastavlja s plesom uz Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije.

Dani dvorane završit će hrvatskom pretpremijerom glazbene komedije “The Muppets”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 05:18