Ivo Mikuličin

Dašak Dalmacije na novom albumu pjesama poznatog šibenskog novinara i osnivača klapa

Ivo Mikuličin

 CROPIX
Mnoge njegove pjesme pjevala su proteklih desetljeća vodeća imena domaće glazbe poput Miše, Olivera, Arsena i Jasne Zlokić

piše: Klara Rožman

Album 'Dalmatinske drage luke', čiji podnaslov glasi 'Tragom pjesama Ive Mikuličina' objavili smo u izdanju Croatia Records, kako bismo glazbeno spojili Dalmaciju, kako bismo slušateljima dočarali miris bora, mora, poveli ih u skrivene luke, vale, kako bi osjetili dašak maestrala - kaže Ivo Mikuličin, kojeg njegov Šibenčanin, Siniša Škarica, vrsni poznavatelj glazbe, s punim pravom naziva dalmatinskim bardom opće prakse.

- Siniša se tu referira na Arsena, koji je samog sebe zvao pjesnikom opće prakse, a što se mene tiče pogodio je u sridu, jer ja se cijeli svoj život bavim svim onim što ljude u Dalmaciji zanima, a to su pjesme, pisanje, sport... - govori Mikuličin čija kompilacija sadrži dvadeset i jednu pjesmu s autorskim potpisom poznatog šibenskog (premda, kako ističe, ima on i bodulskih korijena), novinara, skladatelja, pjesnika i osnivača klapa Šibenik i Bonaca, te Skradinki i Bunara. Mnoge njegove pjesme pjevala su proteklih desetljeća vodeća imena domaće glazbe poput Miše, Olivera, Arsena, Jasne Zlokić... a na ovoj kompilaciji su skladbe poput 'Di zvizda padne', 'La Paloma', 'Ljubav će prominiti sve', naslovna 'Dalmatinske drage luke' u izvedbi Olivera Dragojevića...

Upravo svom vršnjaku Oliveru i svom 'bratu' Arsenu Mikuličin je posvetio pjesmu koja se također nalazi na albumu, 'Još boli ta praznina', koju su izveli Dalmatinski Bardi.

- Stihovi te pjesme glase: 'Još boli ta praznina. Tko će sada, kad ih nima, pismom branit dalmatinski rod...'. Tim stihovima izražavam bol zbog Oliverovog i Arsenovog odlaska, a duboko vjerujem da je njihov trag u beskraju dublji i dalji od njihove voljene rodne Dalmacije - kaže Mikuličin čija je kompilacija najljepši mogući dalmatinski suvenir, jedna lijepa kartolina s juga Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:19