PRVO GOSTOVANJE

Dead Can Dance, čija glazba uspješno izbjegava okove prostora, vremena i žanrova, stižu u Zagreb

Lisa Gerrard i Brendan Perry (Dead Can Dance)
 Ctk/Alamy/Alamy/Profimedia
Nedostaje nam svirka uživo i jedva čekamo vratiti se na pozornicu i svirati za vas, poručili su Lisa Gerrard i Brendan Perry

Dead Can Dance, najznačajnija svjetska world music grupa, a po mnogima i jedinstven glazbeni fenomen, nastupit će prvi put u Hrvatskoj - i to u Zagrebu, 10. svibnja 2022. godine, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Nakon 40 godina postojanja, domaća publika napokon će imati priliku uživati u bezvremenskom i magičnom zvuku Dead Can Dancea, u za ovu priliku idealnom, intimnom okruženju dvorane Lisinski.

Iako europska turneja, najavljena za 2021. pa odgođena zbog epidemije, nije predviđala nastup u Hrvatskoj, uz trud Charm Musica i Zagreb je stigao na listu gradova koji će u 2022. osjetiti iskonsku čar Dead Can Dance glazbe.

- Veselimo se povratku i turneji po Europi u travnju, svibnju i lipnju 2022. Kao i svima, nedostaje nam svirka uživo i jedva čekamo vratiti se na pozornicu i svirati za vas na fantastičnim lokacijama sljedeće godine - poručili su Lisa Gerrard i Brendan Perry.

Lisa Gerrard, jedan od najljepših svjetskih vokala, i glazbeni genijalac Brendan Perry već generacijama ljubitelja glazbe prenose svoj svijet dubokog umjetničkog integriteta, koji neopisivo privlači i poklonike alternativne rock glazbe. Na svoj zajednički put krenuli su još 1981. u Melbourneu i od tad njihova glazba uspješno izbjegava okove prostora, vremena i žanrova te tvori nevjerojatan opus inspiriran zvukovima istočne Europe, Bliskog istoka, Azije, sjeverne Afrike, Mediterana i šire. Već desetljećima nam pričaju neispričane priče ljudskoga duha u kojima nema granica između zemalja, rasa, religija i jezika. Dead Can Dance ne stvaraju glazbu, već magiju, koju svi mogu razumjeti i osjetiti.

Iza njih je već osam studijskih i tri live albuma te mnogo uspješnih svjetskih turneja, skladali su glazbu za brojne filmove, među kojima je najpoznatiji "Gladijator" Ridleyja Scotta. Lisa Gerrard i Brendan Perry imali su i prekide u zajedničkom radu, za vrijeme kojih su gradili uspješne solo karijere, a šest godina nakon albuma "Anastasis" okupili su se 2018. godine na albumu "Dionysus", a u sklopu svjetske turneje nastupili su i u Beogradu 2019. godine, na koncertu koji se i danas pamti.

Sljedeće proljeće Dead Can Dance karavana dijeli svoju magiju s publikom u Zagrebu, a ulaznice za ovaj jedinstveni koncert u organizaciji Charm Musica mogu se kupiti putem Eventim i Ulaznice.hr sistema te na njihovim prodajnim mjestima po cijeni od 250 do 390 kuna.

image
PROMO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. ožujak 2022 07:43