USKORO U LISINSKOM

Dead Can Dance rasprodali karte za prvi koncert u Hrvatskoj, još ih možete uhvatiti u susjedstvu

Dead Can Dance

 Ctk/Alamy/Alamy/Profimedia
Predgrupa će im biti Astrid Williamson, škotska kantautorica koju mnogi uspoređuju s Carole King i Joni Mitchell

Dead Can Dance, najznačajnija svjetska world music skupina, a po mnogima i jedinstveni glazbeni fenomen, nastupit će prvi put u Hrvatskoj i to u Zagrebu, 10. svibnja 2022., u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Ulaznice za zagrebački koncert su rasprodane, ali ulaznica još ima za koncert koji će se održati u Beogradu u Štark Areni 12. svibnja.

Nakon 41 godine postojanja, domaća publika napokon će imati priliku uživati u bezvremenskom i magičnom zvuku Dead Can Dancea u idealnom, intimnom okruženju dvorane Lisinski. U Zagreb će tako u sklopu turneje Europa 2022. stići 20 članova Dead Can Dance glazbene karavane, od kojih sedam glazbenika gledamo na pozornici Lisinskog. Predgrupa Dead Can Danceu bit će Astrid Williamson, škotska kantautorica poznata po suptilnom, evokativnom i originalnom stilu, koju uspoređuju s Carole King i Joni Mitchell.

image

Astrid Williamson

PROMO

Srž i začetnici Dead Can Dancea su Lisa Gerrard i Brendan Perry, oboje nevjerojatni glazbenici koji su projekt osnovali 1981. u Melbourneu i od tad njihova glazba uspješno izbjegava okove prostora, vremena i žanrova te tvori nevjerojatan opus inspiriran tradicijskim zvukovima istočne Europe, Bliskog istoka, Azije, sjeverne Afrike, Mediterana i šire.

Lisa Gerrard, jedan od najljepših svjetskih vokala, i glazbeni genijalac Brendan Perry već generacijama ljubiteljima glazbe prenose svoj svijet dubokog umjetničkog integriteta, koji neopisivo privlači i poklonike alternativne rock glazbe.

Iza njih je već osam studijskih i tri live albuma te mnogo uspješnih svjetskih turneja, skladali su glazbu za brojne filmove, među kojima je najpoznatiji "Gladijator" Ridleyja Scotta. Lisa Gerrard i Brendan Perry imali su i prekide u zajedničkom radu, za vrijeme kojih su gradili uspješne solo karijere, a šest godina nakon albuma "Anastasis" okupili su se 2018. na albumu "Dionysus", a u sklopu svjetske turneje nastupili su i u Beogradu 2019. godine, na koncertu koji će se dugo pamtiti.

Dead Can Dance već nam desetljećima pričaju neispričane priče ljudskoga duha u kojima nema granica između zemalja, rasa, religija i jezika. Dead Can Dance ne stvaraju glazbu, već magiju, koju svi mogu razumjeti i osjetiti, a ništa osim magije ne očekujemo na koncertu u Zagrebu 10. svibnja.

image

Dead Can Dance

PROMO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 00:58