‘GHOSTS AGAIN‘

Depeche Mode objavili novi singl, prvi otkako je prošle godine preminuo Andy Fletcher

Depeche mode

 Anton Corbijn/
Singl najavljuje novi album ‘Memento Mori‘ kojega će grupa promovirati u sklopu turneje koja počinje idući mjesec

Legendarna grupa Depeche Mode objavila je svoju prvu novu pjesmu nakon smrti njihovog člana i jednog od osnivača grupe Andyja Fletchera.

Preostali članovi benda Dave Gahan i Martin Gore objavili su u četvrtak novu pjesmu ‘Ghosts Again‘ – prvi singl s njihovog novog albuma ‘Memento Mori‘ – zajedno s crno-bijelim videospotom.

Gahan je na web stranici Depeche Mode ovog tjedna rekao da pjesma ‘donosi savršenu ravnotežu melankolije i radosti‘.

Video prikazuje Gahana i Gorea kako hodaju u crnim ogrtačima držeći štapove na kojima su svjetlucave lubanje. U očitoj posveti filmu ‘Sedmi pečat‘ Ingmara Bergmana, Dave i Martin igraju šah dok se kamera fokusira na metalne lubanje.

‘Memento Mori‘ bit će petnaesti studijski album Depeche Modea i prvi koji će snimiti i objaviti kao duo nakon smrti klavijaturista Fletchera u 60. godini života u svibnju 2022.

Gore, koji će zajedno s Gahanom krenuti na turneju početkom sljedećeg mjeseca kako bi promovirali album, rekao je za Live Nation da je bend započeo rad na novom albumu ‘u ranoj fazi pandemije i teme su bile izravno inspirirane tim razdobljem‘.

Dodao je da su nakon Fletcherove smrti odlučili nastaviti jer su sigurni da bi ‘Andy to želio‘, a to je projektu ‘doista dalo dodatno i duboko značenje.‘

Govoreći za NME, Gahan je kazao da iako je rad na ‘Memento Mori‘ započeo prije Fletcherove smrti, pokojni glazbenik, nažalost, nije snimio nikakav materijal za album.

image

Andy Fletcher
1961. - 2022.
engleski glazbenik i klavijaturist grupe Depeche Mode

Andre Havergo/geisler-fotopress/Dpa Picture-alliance Via Afp

Album ‘Memento Mori‘ će biti objavljen 24. ožujka.

U sklopu turneje, Depeche Mode će svirati i u Areni Zagreb i to 23. srpnja 2023.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:38