Tribina

‘Desetljeće bunta protiv mraka – što se događalo na srpskoj sceni 1990-ih‘

Tribina desetljeće bunta

Ravno do dna u suradnji sa Srpskim narodnim vijećem organizira prvu od nekoliko tematskih Glazbenih tribina

Ravno do dna u suradnji sa Srpskim narodnim vijećem organizira prvu od nekoliko tematskih Glazbenih tribina prepoznavanja, razmjene i suradnje. U petak s početkom u 20:00 sati u prostoru SNV-a u dvorištu u Preradovićevoj 21 na tribini Desetljeće bunta protiv mraka – što se događalo na srpskoj sceni 1990-ih govorit će Marijana Stojčić, Petar Janjatović, Dragan Kremer i Goran Tarlać.

Uslijed raskinutih veza tijekom ratnih godina 1990-ih sve što se događalo u segmentu pop kulture u Srbiji bilo je gotovo nepoznato u Hrvatskoj. Raslojavanje stare ex-Yu scene po političkoj osnovi, te stvaranje nove, iznikle na buntu protiv mraka i posebno rata ostalo je u maglovitom sjećanju. Konkretno se to iščitava iz činjenice da glazbenici i sastavi stasali u tom desetljeću u Srbiji su hrvatskoj publici uglavnom nepoznati, a time nisu i koncertno prisutno poput kolega koje su se afirmirale u bivšoj zajedničkoj državi, te oni stasali nakon 2000. godine, kada je probijen led koncertne razmjene između dvije države.

Za rasvjetljavanje tog perioda Ravno do dna će ugostiti ugledne goste iz Srbije iz segmenta glazbenog novinarstva, izdavaštva i povijesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. srpanj 2024 03:44