PREMIJERA SPOTA

Dienne predstavlja intenzivnu baladu ‘Kao nekad‘, najvrijedniju pjesmu koju je dosad napisala

Dienne
 Kušec Photography
Singl se savršeno uklapa u nostalgično melankolični ambijent koji prožima mnoge od nas nakon ljetnih i bezbrižnih dana

Mlada zadarska kantautorica Dienne predstavlja osebujan novi singl "Kao nekad", drugi po redu za diskografsku kuću Dancing Bear, za koji ističe da je ujedno i pjesma zbog koje je krenula u svijet glazbe kao kantautorica.

Pred jesen koja nam kuca na vrata Dienne se osjeća snažnijom nego ikad uz svoje omiljeno godišnje doba u kojemu njezin kreativni zamah dolazi do vrhunca. "Kao nekad" predivna je intenzivna balada koja se savršeno uklapa u nostalgično melankolični ambijent koji prožima mnoge od nas nakon ljetnih i bezbrižnih dana.

Samim time cijelu priču dodatno pojačava i činjenica da je njezin novi singl "Kao nekad" ujedno i prva pjesma koju je napisala.

- Tom pjesmom je sve počelo, moja transformacija iz svijeta gdje mi se sve činilo imaginarno u realizaciju mojih snova, snova o pisanju, stvaranju, izvođenju glazbe te općenito ulaz imaginarnog u realnost - kaže talentirana Dienne.

- Moj san bio je baviti se točno ovime čime se sad bavim, da imam ljude/prijatelje koji me podržavaju i vide vrijednost u onome što radim, a to je glazba. Pjesma za mene ima veliki značaj jer i dalje smatram da je najvrijednija koju sam ikad napisala, a u osobnom pogledu moguće i najvrijednija koju ću napisati - nadodaje Dienne.

Iako je "Kao nekad" originalno napisana na engleskom pod naslovom "So Long", Dienne je entuzijastična i sigurna u vlastite želje, a to je i izdavanje ove pjesme u prvotno napisanoj verziji na engleskom, dakako kad za to dođe vrijeme.

Singl je dobio i jednostavan pripadajući videospot sniman na zagrebačkom Tuškancu, koji prikazuje pjesmu i samu Dienne u onom svjetlu u kojemu ona vidi samu sebe. Upravo iz tog razloga nije željela da spot bude prenapadan, već da se sve emocije daju isčitati na njezinu licu.

Za kostimografiju, make up i scenografiju zaslužna je njezina prijateljica Gia Gia, a Šime Alavanja odradio je odličan aranžman, mix i master. Videospot su snimili uvijek genijalni Iva i Goran Kušec (Kušec Photography), dok sama Dienne potpisuje režiju.

image
Dienne
Kušec Photography

"Kao nekad" idealan je nastavak na njezin prethodni singl "Tiho pada mrak" koji osvaja njezinim moćnim vokalom i orkestralnim zvukom koji se pretače u melankoličan prizvuk.

Glazbeni put Dienne započeo je prije jedanaest godina, kad je kao klasično školovana pijanistica svirala u raznim rock i metal bendovima s kojima je nastupala diljem Europe na mnogim festivalima. Solo glazbeni projekt odlučila je pokrenuti 2017., a od tad je izbacila singlove "Put prema istini", "Danas vidim boje", "Reci mi da znam" feat. Mario Rucner, "Tko zna" te ovogodišnji hvaljeni singl “Tiho pada mrak”, prvi za diskografsku kuću Dancing Bear. Iza sebe ima brojne nastupe te medijska gostovanja, među kojima se ističu gostovanja u emisijama "Dobro Jutro Hrvatska" te "Jutarnja emisija CMC".

Novi singl "Kao nekad" slušajte od petka, 10. rujna, na svom omiljenom streaming servisu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. prosinac 2021 09:42