PROMJENA KONCEPCIJE

DILEMA ŠIBENSKOG TERRANEA 'Sve ide u tom smjeru da će festival biti održan'

Sibenik, 070812.Prvi dan Terraneo festivala u Sibeniku.Na fotografiji: Thievery Corporation.Foto: Mladen Pobi / CROPIX
 Mladen Pobi / CROPIX
Po riječima glasnogovornika festivala, Terraneo će sigurno doživjeti promjene u koncepciji, ali ne želi govoriti o tome dok organizator ne objavi priopćenje

ZAGREB - Glazbeni festival Terraneo, koji je prošlih godina privukao brojne domaće i strane posjetitelje bit će po svemu sudeći održan i ove godine u Šibeniku, iako još nisu objavljeni termin i prvi izvođači, ali bi trebao doživjeti neke promjene.

Glasnogovornik festivala Luka Pavić najavio je da će uskoro biti objavljeni svi detalji vezani uz organizaciju festivala, koji je samo prošle godine tijekom tri dana posjetilo 40.000 ljudi.

Iako je ranijih godina u ovo doba već bio poznat datum održavanja festivala i poneki izvođač, Pavić kaže da svake godine postoje nekad manji nekad veći problemi, ali da organizator radi sve da nađe najbolje rješenje za budućnost Terraneo festivala.

"Sve ide u tom smjeru da će festival biti održan", kazao je Pavić i dodao kako se radi sve da budu zadovoljni organizatori i publika.

No, po njegovim riječima Terraneo će sigurno doživjeti promjene u koncepciji. Pavić, međutim, ne želi govoriti o tome dok organizator ne objavi priopćenje, što se očekuje ovog ili idućeg tjedna.

"Znam da su svi pomalo znatiželjni, ali treba dati malo vremena da se stvari poslože i objave", zaključio je glasnogovornik Terranea, festivala kojeg je Forbes uvrstio u deset najboljih europskih festivala u 2013.

Pročelnica ureda šibenskog gradonačelnika Ana Gojanović Rakić kazala je da su od rujna imali razgovore s predstavnikom vlasnika festivala nekoliko puta i da je svaki put zaključak bio da Terraneo ide dalje.

"Da li je to isti koncept ne znam, ali mi Terraneo želimo", kazala je Gojanović Rakić, dodavši da grad želi poduprijeti festival u razvojnom i infrastrukturnom smislu.

Istaknula je da je gradonačelnik na svim sastancima s predstavnicima vlasnika jasno kazao da je grad spreman sve svoje infrastrukturne potencijale staviti u službu daljnjeg razvoja i rasta Terranea u Šibeniku.

"Nama je jako važan taj festival i sve što budu tražili od nas mi ćemo učiniti jednu stepenicu više." Šibeniku je, kaže pročelnica, festival pored turističkih brojki važan za njegovo brendiranje kao grada dobrih festivala, u čemu prednjači Terraneo.

Festival Terraneo časopis Forbes smatra nezaobilaznim mjestom koje sve najbolje što ljeto nudi povezuje u nezaboravno iskustvo, pojačano koncertima najvećih svjetskih i regionalnih izvođača. Festival je među deset najboljih europskih ljetnih pop i rock festivala drugu godinu zaredom uvrstio i britanski The Telegraph.

Terraneo se početkom kolovoza održava u napuštenoj vojarni Bribirskih knezova nedaleko centra Šibenika koja se za vrijeme trajanja festivala pretvara u mjesto koje zrači posebno prisnom i ugodnom atmosferom.

Od 2011. kada je festival pokrenut na njemu su nastupili brojni izvođači, među njima The National, My Bloody Valentine, Calexico, Janelle Monae, Roots, Prodigy, Wu-Tang Clan, The xx, The Horrors, Mogwai i La Roux.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:41