REMASTERIRANO IZDANJE

Dino Dvornik danas bi slavio 59 godina. Možemo samo zamišljati kakvo bi to slavlje bilo

Dino Dvornik 2005.

 Srđan Vrančić /Cropix
Dino će uvijek biti prisutan kroz svoju glazbu i mislim da je to bila njegova životna misija, ‘ostaviti trag i biti drugačiji od drugih’ i o kojem će se pričati i slušati.

Dino Dvornik danas bi slavio svoj 59. rođendan a mi možemo samo zamišljati kakvo bi to slavlje bilo. Hrvatski kralj funka i jedan od predvodnika hrvatske glazbene scene 90-ih godina rođen je na današnji dan 1964. godine u Splitu. Odmalena je volio glazbu, a već 1989. godine zabljesnuo je na sceni albumom prvijencem "Dino Dvornik". Pjesme s tog albuma postale su veliki hitovi ("Zašto praviš slona od mene", "Ti si mi u mislima", "Tebi pripadam", "Lady", "Ljubav se zove imenom tvojim"...), a do danas su stekle i status evergreena svojom briljantnošću, unikatnim ritmom, neponovljivom izvedbom i glazbenom svježinom.

Taj album krajem prošle godine je remasteriran s originalnih magnetofonskih vrpci, a objavljen je u visokoj rezoluciji ekskluzivno na streaming servisu Apple Music, dok se vinil može pronaći na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.

Da Dina i njegovu muziku publika nije zaboravila pokazuje podatak kako je Debitantski album Dine Dvornika, naslovljen "Dino Dvornik", originalno objavljen 1989. godine, najprodavanije glazbeno izdanje u prvih šest mjeseci 2023. godine.

- Dino će uvijek biti prisutan kroz svoju glazbu i mislim da je to bila njegova životna misija, ‘ostaviti trag i biti drugačiji od drugih’ i o kojem će se pričati i slušati. Dino je jednostavno bio posebna pojava, kako glazbeno, tako i privatno - napisala je u knjižici uz ovaj album Dinova supruga Danijela Dvornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2024 09:26